Η

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο (ορολογία)

Πολλές φορές αναφερόμαστε στα ηλεκτρικά και στα υβριδικά αυτοκίνητα λαμβάνοντας ως δεδομένες διάφορες έννοιες και μεγέθη. Ας δούμε συνοπτικά μερικές από τις βασικότερες που σχετίζονται με την τεχνολογία των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων.

HONDA-ACCORD-HYBRID-6ΜΠΑΤΑΡΙΑ: πρόκειται για ένα ρεζερβουάρ ενέργειας που βασίζεται σε μία απλή αρχή λειτουργίας. Στην δημιουργία διαφοράς δυναμικού (τάσης) ανάμεσα σε δύο διαφορετικά στοιχεία (ηλεκτρόδια) όταν αυτά βρίσκονται σε ένα διάλυμα ηλεκτρολύτη. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες μπορούν να μετατρέπουν την ηλεκτρική σε χημική ενέργεια.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ: χημικές αντιδράσεις προκαλούν ένα φαινόμενο στο οποίο βασίζεται η λειτουργία της μπαταρίας των αυτοκινήτων.

ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ: ο ακροδέκτης για την εκροή ή εισροή ηλεκτρικού ρεύματος στην μπαταρία. Το αρνητικό ηλεκτρόδιο που μεταφέρει εκτός μπαταρίας ηλεκτρόνια ονομάζεται ανόδιο ενώ το θετικό καθόδιο.

ford-focus-ev-electric-1ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ: είναι η κίνηση των ηλεκτρονίων (φορτισμένων σωματιδίων) προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Πέρα από το απλό μονοφασικό εναλλασσόμενο υπάρχει και το τριφασικό για χρήση σε συσκευές με μεγάλη κατανάλωση με την κάθε φάση να διαφέρει κατά 120 μοίρες.

Διαβάστε περισσότερα για το λεξικό του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο σχετικό άρθρο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!