NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Renault Fuego, το πρώτο γρήγορο… δίπορτο!

Renault_Fuego_1980-1986 (2)

Για την ακρίβεια το γαλλικό κουπέ ήταν το πρώτο μοντέλο με remote control για τις δύο του πόρτες!

Renault_Fuego_1980-1986 (7)Αυτό ήταν το πρώτο μοντέλο με ασύρματο τηλεχειριστήριο και κεντρικό κλείδωμα για τις πόρτες. Η παραγωγή του Renault Fuego ξεκίνησε το 1980 και δύο χρόνια αργότερα λανσαρίστηκε μία νέα έκδοση με πλουσιότερο εξοπλισμό που περιλάμβανε και ασύρματο ξεκλείδωμα των θυρών με σύστημα που επινόησε ο Γάλλος Paul Lipschutz. Επίσης, το γαλλικό κουπέ ήταν από τα πρώτα -αν όχι το πρώτο- μοντέλο με χειριστήρια στο τιμόνι για το ηχοσύστημα από το 1983 ενώ το εν λόγω κομφόρ πέρασε στο δημοφιλές Renault 25. Μετά από 24.000 πωλήσεις η παραγωγή του Fuego τερματίστηκε το 1986.

Εδώ να πούμε πως το Fuego ήταν το μόνο Renault που μπορούσε τότε να συγκριθεί με μία Porsche! Τουλάχιστον στην έκδοση 1.6 Turbo που παρουσιάστηκε το 1983 και με απόδοση 132 άλογα μπορούσε να πιάσει την τελική των 198 km/h. To κουπέ της Renault είχε εντυπωσιάσει στη πρεμιέρα του στην Φρανκφούρτη μιας και εξοπλιζόταν με τέσσερα δισκόφρενα, trip computer και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες. Και κάτι μαγικό: πόρτες που κλείδωναν και ξεκλείδωναν από μακριά!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!