NEAΧΡΗΣΤΙΚΑ

ADAC, θανάσιμος κίνδυνος από ελεύθερες αποσκευές!

CRASH-TEST-LUGGAGE-1

Μια βαλίτσα βάρους μόλις 20 kg μπορεί στην περίπτωση μιας μετωπικής σύγκρουσης με 50 km/h να μετατραπεί σε «βράχο» που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θανάσιμους τραυματισμούς στους επιβάτες ενός αυτοκινήτου!

CRASH-TEST-LUGGAGE-2Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου ADAC εκτελώντας, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ένα crash test με ένα αυτοκίνητο στο οποίο είχε ρίξει την πλάτη του πίσω καθίσματος και είχε τοποθετήσει κάποιες αποσκευές χωρίς να τις ασφαλίσει.

Αποσκευές όπως τη βαλίτσα που προαναφέραμε ή πέδιλα σκι, μιας και οι επερχόμενες γιορτές συνδυάζονται και με χειμερινό τουρισμό. Ειδικά τα πέδιλα του σκι σε μια σύγκρουση με 50 km/h μετατρέπονται σε δόρατα, που μπορούν να διαπεράσουν τα εμπρός καθίσματα και να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ οι μπότες του σκι γίνονται στην περίπτωση αυτή επικίνδυνα βλήματα.

Φυσικά, η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική και πολύ πιο ασφαλής όταν το crash test έγινε τόσο με τη βαλίτσα όσο και με τα σκι και τις μπότες τοποθετημένα στις σωστές θέσεις (οι μπότες π.χ. ακριβώς πίσω από το εμπρός καθίσματα) και ασφαλισμένα. Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την ασφάλεια και το φαινόμενο Peltzman.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!