NEA

Peugeot, πρεμιέρα στη Γενεύη για το 308 SW!

2014 Peugeot 308 SW (7)

H γαλλική εταιρία ανακοίνωσε την έκδοση SW η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι της Γενεύης, τον Μάρτιο…

Με σημαντικά μεγαλύτερο μήκος (4,253 μέτρα) και 140 lt περισσότερα σε σχέση με το πεντάθυρο 308, η SW έκδοση προφανώς και απευθύνεται σε όσους αναζητούν οικογενειακούς στέϊσον χώρους. Και για να έχετε μία καλύτερη εικόνα, το 308 SW είναι 32,7 cm μακρύτερο και ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 610 lt με αποτέλεσμα το γαλλικό στέισον να αποτελεί άμεσο αντίπαλο των Honda Civic Tourer και Skoda Octavia Combi (τα δύο τελευταία αναμένονται την άνοιξη).

Όπως είναι λογικό το 308 SW βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα EMP2 (με αποτέλεσμα να είναι ελαφρύτερο έως και 140 kg σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο)  και μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με την hatch έκδοση με ξεχωριστό ενδιαφέρον την έκδοση BlueHDi με εκπομπή στα 85 g CO2/km.
[accordion close=”1″ title=”TI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ PEUGEOT ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;“]Λογικό είναι, περισσότερο ενδιαφέρον να έχει η κατάσταση της αντιπροσώπευσης της Peugeot στην χώρα μας και πιο πολύ η διάθεση των νέων μοντέλων, όπως το νέο 308. Αν και επίσημα έχουν ειπωθεί πολύ λίγα από το καλοκαίρι (ένα μικρό δελτίου Τύπου από το ίδιο το εργοστάσιο!), η Peugeot πρόκειται να ενταχθεί στον όμιλο Συγγελίδη ο οποίος αντιπροσωπεύει ήδη την «αδερφή» Citroen (όμιλος PSA) καθώς και τις Jeep-Lancia (ενώ δραστηριοποιείται και στη λιανική πώληση με άλλες μάρκες όπως Alfa Romeo, Fiat, Abarth κ.ά.).

Οικονομοτεχνικά, η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ακούγεται βολική μιας και την θέση της Peugeot -στον όμιλο Θεωχαράκη- έχουν πάρει ήδη οι Renault-Dacia (TEOREN MOTORS). Η οποία Renault, εδώ και χρόνια έχει επισυνάψει συμμαχία με την Nissan, σε παγκόσμιο επίπεδο, υπό την καθοδήγηση του Carlos Ghosn.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση από τον όμιλο Συγγελίδη για την έναρξη της αντιπροσώπευσης της Peugeot στην Ελλάδα καθώς και λεπτομέρειες για την διάθεση των αυτοκινήτων μέσω του αναδιοργανωμένου δικτύου πωλήσεων της εταιρίας.[/accordion]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!