NEA

Και Nissan τα νέα TAXI του Λονδίνου!

Nissan stellt neues Taxi für London vor

Τα μαύρα NV200 κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη, ενώ οι απαιτούμενες μετατροπές γίνονται στη Μεγάλη Βρετανία.

London / TaxiΤα μαύρα ταξί του Λονδίνου είναι σίγουρα τα πιο αναγνωρίσιμα παγκοσμίως, κατασκευάζονται από την παραδοσιακή εταιρεία LTC, που μετά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε ανήκει στην κινεζική Geely, ενώ μέσα στο 2014 θα αποκτήσουν ανταγωνισμό. Κι αυτό θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του Nissan NV200, στην ειδική έκδοσή του για το Λονδίνο (χρησιμοποιείται ήδη ως ταξί στη Νέα Υόρκη), η οποία αποκαλύφθηκε στις αρχές του χρόνου.

BRITAIN-JAPAN-AUTO-TAXI«Ειδική έκδοση» για τη βρετανική πρωτεύουσα σημαίνει πως έχουν στρογγυλούς προβολείς και μια ιδιαίτερη, αμφιβόλου ομολογουμένως αισθητικής, μάσκα προκειμένου να μοιάζουν όσο είναι αυτό δυνατό στο κλασικό πρότυπο, καθώς και μια διάμετρο στροφής μόλις 7,6(!) μέτρων, ώστε να μανουβράρουν και στα πιο στενά δρομάκια.

Παράλληλα ο χώρος του οδηγού διαχωρίζεται από αυτόν για τους επιβάτες και φυσικά διαθέτουν και εύκολη πρόσβαση σε αναπηρικά αμαξίδια. Ενδιαφέρον είναι ότι στο σχεδιασμό τους μετείχε ενεργά και ο δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson, το γραφείο του οποίου είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις όταν το 2012 είχε εκδηλωθεί το ενδιαφέρον της Nissan.

Nissan stellt neues Taxi für London vorΤα μαύρα NV200 κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη, ενώ οι απαιτούμενες μετατροπές γίνονται στη Μεγάλη Βρετανία. Ο κινητήρας τους είναι ένας 1.600 βενζίνης που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο και σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία είναι σαφώς πιο οικονομικός και καθαρός από τους diesel προδιαγραφών Euro4 με τους οποίους εξοπλίζονται και τα πιο σύγχρονα TX4 της LTC. Η οποία βέβαια δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, μιας και εξελίσσει ήδη την ανανεωμένη έκδοσή του, που θα είναι επίσης πιο οικονομική και καθαρή. Η Nissan πάντως προγραμματίζει για το 2015 την ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα ονομάζεται e-NV200.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!