NEA

Κράνος σε στιλ… google glass!

scully

Προς στιγμή είναι σε φάση δοκιμών, δεν θα αργήσει όμως η ώρα που το πρώτο κράνος μοτοσικλέτας με ενσωματωμένο HUD και οπίσθια κάμερα θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά.

Εμπνευστής αυτού η Scully Helmets, μια εταιρία που δρομολογεί τις εξελίξεις ώστε σύντομα να γίνει ευρέως γνωστή… Το επαναστατικό αυτό κράνος, ονόματι AR-1, διαθέτει ενσωματωμένο ένα μίνι υπολογιστή, συνδεδεμένο με ένα μικρό Head Up Display που βρίσκεται στην κάτω δεξιά πλευρά του οπτικού πεδίου του οδηγού (φαντάστει κάτι σαν τα Google Glasses).

Χάρη σε αυτό, ο τελευταίος μπορεί, χωρίς να αφήσει τα μάτια του από το δρόμο, να βλέπει τι γίνεται πίσω του, χάρη στην ενσωματωμένη κάμερα οπισθοπορείας, να ακούει μουσική, να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο, να δέχεται πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης, κ.α. Όλα αυτά μάλιστα με την προσοχή του να παραμένει ανεπηρέαστη, αφού όλες οι λειτουργίες του κράνους ελέγχονται μέσω φωνητικών εντολών.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!