NEA

Lexus RC F, με φαντεζί πίνακα και 450 άλογα [vid]

Η ιαπωνική εταιρία συνεχίζει την καλή παράδοση -που έχει τα τελευταία χρόνια- με τους εντυπωσιακούς πίνακες οργάνων και στο νέο της κουπέ…

Ίσως να θυμάστε τον φαντεζί πίνακα του LFA με τα πλήρη ψηφιακά όργανα. Στην ίδια λογική κυμαίνεται και ο πίνακας οργάνων του RC F που συνδυάζει διάφορες θεματικές εναλλαγές με πληθώρα πληροφοριών. Πραγματικά, εντυπωσιακός όσο και εφετζίδικος ο πίνακας του RC F που ίσως και να μην είναι τόσο ευανάγνωστος με την υπερπληροφόρηση που παρέχει.

Οι «gadgetάκηδες», πάντως, θα τον λατρέψουν μιας και περιλαμβάνει από ενδείξεις g-force, την έλεγχο της κατανομής της ροπής (vectoring), χρονόμετρο για πίστα, θερμοκρασίας για τούρμπο, λάδι κ.α. ενώ σαν μικρή παραφωνία μοιάζει το αναλογικό ταχύμετρο, στα δεξιά. Υπενθυμίζεται πως το Lexus RC F αποτελεί την κορυφαία εκδοχή του απλού RC και εξοπλίζεται με V8 κινητήρα 5,5 που αποδίδει περισσότερα από 450 άλογα και 519 Nm ροπής.

Το 32-βάλβιδο μοτέρ είναι ατμοσφαιρικό και συνδυάζει κύκλο Atkinson στις χαλαρές ταχύτητες (cruising) για βέλτιστη κατανάλωση ενώ η ροπή περνά στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου -πιθανότατα της Aisin- SPDS (Sports Direct Shift) με 8 σχέσεις με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό TVD (Torque Vectoring Differential). Όσον αφορά στις επιδόσεις η Lexus λέει πως το RC F είναι ταχύτερο από το IS F που είχε το 0-96 km/h σε 4,6 sec ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 270 km/h.

Οι πωλήσεις του RC F στην αμερικανική αγορά θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο για να αποτελέσει τον σημαντικότερο αντίπαλο της νέας BMW M4.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!