ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Honda, κλεφτές ματιές στο Vezel Hybrid!

Honda Urban SUV production model debuts Tokyo Motor Show as VEZEL (1)

Τέλη του έτους αναμένεται να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους το νέο κόμπακτ crossover της Honda που θα δούμε και σε υβριδική έκδοση…

To αξιόλογο CR-V έχει αποκτήσει ήδη ένα μικρότερο αδερφό crossover που στην Ιαπωνία κυκλοφορεί με την ονομασία Vezel και 1.500άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα άμεσου ψεκασμού. Στην Ευρώπη, το λανσάρισμά του αναμένεται τέλη 2014 και δεν αποκλείεται να συνδυαστεί -έστω και αργότερα- με κάποιον από τους νέας γενιάς Turbo VTEC που ετοιμάζει η Honda ενώ σίγουρη θεωρείται η έκδοση 1.6 i-DTEC.

Το σίγουρο είναι πως θα δούμε και την υβριδική έκδοση με το νέας γενιάς Sport Hybrid i-DCD σύστημα που συνδυάζει κινητήρα άμεσου ψεκασμού 1,5 lt με 97 kW και 156 Nm με ένα ηλεκτροκινητήρα 22 kW και 160 Nm. Η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς φτάνει τα 112 kW (152 PS) και αντιστοιχεί σε επίπεδα ενός 2-λιτρου μοτέρ, σύμφωνα με την Honda. Στον αντίποδα, η μέση τυποποιημένη κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 3,7 lt/100 km.

Honda Vezel Hybrid i-dcd sport hybrid (1)Το Vezel Hybrid είναι το πρώτο υβριδικό μοντέλο που διαθέτει κιβώτιο i-DCD της Schaeffler (με διπλό συμπλέκτη και 7 σχέσεις) και ενσωματωμένο τον ηλεκτροκινητήρα που επιτρέπει καθαρή ηλεκτροκίνηση για 3,5 km. Επίσης, το Vezel είναι το πρώτο υβριδικό Honda με το νέο σύστημα Rear Time AWD με πλήρως ηλεκτρονικό και αυτόματο έλεγχο της κατανομής ανάμεσα στους δύο άξονες μέσω ηλεκτροϋδραυλικού συμπλέκτη.

Βασικό χαρακτηριστικό της σπορ λειτουργίας είναι η μετάδοση περισσότερης ροπής στον πίσω άξονα και στην διάρκεια στροφής. Η Honda κάνει λόγο για πεντάλ γκαζιού με ανάδραση (στο οικονομικό πρόγραμμα οδήγησης) όταν ο οδηγός το πατά περισσότερο από ότι θα έπρεπε καθώς και για πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Υπομονή μέχρι την πρεμιέρα του κόμπακτ crossover και στην Ευρώπη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!