NEA

Πράσινο φως για το VW Polo R!

volkswagen-polo-r-wrc-street-1

Όπως όλα δείχνουν, η VW έχει εγκρίνει την παραγωγή μίας extreme έκδοσης του Polo, η οποία θα ξεπερνάει σε ισχύ ακόμα και το Polo R WRC!

Αυτό ακόμα δεν είναι επίσημο, η πληροφορία όμως προέρχεται από αρκετά έγκυρη πηγή για να αμφισβητηθεί. Πιο συγκεκριμένα, μιλάει για ένα μοντέλο με εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης και δίλιτρο τούρμπο κινητήρα συνολικής ισχύος 250 PS. Αυτό θα αποτελέσει και την ισχυρότερη έκδοση του Polo που υπήρξε ποτέ, καθώς ακόμα και το εικονιζόμενο, περιορισμένης παραγωγής Polo R WRC (2500 μονάδες) δεν ξεπερνούσε τα 220 άλογα.

Χάρη σε αυτή την αύξηση της ισχύος υπολογίζεται ότι τα πρώτα 100 km/h θα έρχονται από στάση σε λιγότερα από 6 sec (6,4 για το Polo R WRC) ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Ενδιαφέρον έχει και η επιλογή ενός Haldex συμπλέκτη, που θα φροντίζει να μεταφέρει την ισχύ και στους τέσσερις, αντί για τους μπροστινούς τροχούς. Ο ίδιος κινητήρας και το σύστημα μετάδοσης κίνησης αργότερα θα ενσωματωθούν στο Audi S1, με το οποίο μοιράζονται επίσης την ίδια πλατφόρμα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!