NEA

Πότε έρχεται το νέο Ford Mondeo;

Ford-Mondeo_coming europe 2014 (3)

Το τελευταίο τετράμηνο του έτους αναμένεται να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους η νέα γενιά Mondeo…

Ford-Mondeo_coming europe 2014 (2)Η οποία αναμένεται να ταράξει τα νερά κυρίως λόγω της βασικής έκδοσης με τον 1.0 Ecoboost με τους 125 ίππους! Συνεχώς αναφερόμαστε στην τάση του downsizing αλλά ένα μεσαίο οικογενειακό με μήκος κοντά στα 4,8 μέτρα που θα κινείται από χιλιάρη 3κύλινδρο μοτέρ με εκπομπή λιγότερη από 130 g/km προκαλεί έκπληξη.

Με το νέο Mondeo θα δούμε και το νέο 1.5 Ecoboost που θα αποδίδει περίπου την ίδια ισχύ και ροπή με τον απερχόμενο 1.6 Ecoboost (160 PS, 240 Nm) αλλά με λιγότερους ρύπους και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Αυτός είναι ο πέμπτος κινητήρας της σειράς μετά τους 3.5 V6 (2009), 2.0 Ecoboost (2010), 1.6 Ecoboost (2011) και ο πιο πρόσφατος 1.0 Ecoboost (2012).

Ford-Mondeo_coming europe 2014 (5)Πέρα από τους βενζινοκινητήρες μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο ολοκαίνουργιος ντίζελ 1.5 TDCi και -λιγότερο για τα ελληνική δεδομένα- ο μεγαλύτερος 2.0 TDCi. Επίσης, το νέο Mondeo θα είναι πιο πληθωρικό από ποτέ με υβριδικές βενζινοκίνητες εκδόσεις: μία νορμάλ και μία plug-in με απόδοση 190 ίππους, ηλεκτρική αυτονομία για 20 km και εκπομπή 99 g CO2/km (γνωστό και ως Fusion Hybrid).

Προαιρετικά θα υπάρχουν αυτόματα κιβώτια Powershift με διπλό συμπλέκτη (στάνταρ τα μηχανικά 6άρια), θα δούμε αυτόματη τετρακίνητη ντίζελ έκδοση ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχει η έκδοση Vignale. Τέλος να πούμε πως το νέο Ford Mondeo (που κυκλοφορεί από πέρυσι στην αμερικανική αγορά ως Fusion, στην Ευρώπη καθυστέρησε για λόγους παραγωγής η οποία τελικά θα γίνεται στην Βαλένθια) θα ξεκινήσει να πωλείται και στην χώρα μας προς τους τελευταίους μήνες του έτους και περίπου την ίδια περίοδο που θα δούμε το νέο VW Passat.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!