NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιο είναι το πιο πετυχημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Nissan-Leaf-best selling ev in Europe (1)

Το Nissan Leaf ήταν και το 2013 το δημοφιλέστερο EV με 11.120 πωλήσεις παρουσιάζοντας διπλάσια ζήτηση από το 2012…

Nissan-Leaf-best selling ev in Europe (2)Το Nissan Leaf παραμένει ηγέτης στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη με τους ιθύνοντες της εταιρίας να ισχυρίζονται πως θα διατηρήσουν την θέση τους και το 2014 παρά το στενό μαρκάρισμα από το BMW i3. Συγκεκριμένα, το Leaf σημείωσε 5.600 περισσότερες πωλήσεις το 2013 σε σχέση με το 2012 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 204%.

Η Νορβηγία έχει αναδειχθεί η …Βαλχάλα (παράδεισος των Βίκινγκ, στην προκειμένη περίπτωση των EV!) των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αφού εκεί δεν πουλά μόνο η Tesla αλλά και το Leaf το οποίο είναι το 3ο δημοφιλέστερο της εκεί αγοράς. Όταν λέμε δημοφιλέστερο, το εννοούμε περιλαμβάνοντας και τα συμβατικά μοντέλα!

Μάλιστα, τον Ιανουάριο που μας πέρασε το Leaf ήταν το κορυφαίο μοντέλο με 650 ταξινομήσεις. Στην Βρετανία όπου και παράγεται το ηλεκτροκίνητο Nissan, για τον ίδιο μήνα οι πωλήσεις ήταν 10πλάσεις ενώ στην Γαλλία διπλάσιες.

Προφανώς, η Nissan έχει επιλέξει επιθετική πολιτική σε ότι αφορά στους εταιρικούς στόλους ή στο leasing (υπάρχουν μεγάλα κίνητρα για τα EV μέσω εταιρικών προγραμμάτων) με τις πωλήσεις του Leaf να ξεπερνούν τις 100.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο από το λανσάρισμα του αυτοκινήτου τον Δεκέμβριο του 2010.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!