NEA

Αυτό είναι το νέο Renault Twingo!

Renault-Twingo-leaked (12)

Ακόμη και το νέο Twingo δεν κατάφερε να ξεφύγει από την πρόωρη διαρροή των φωτογραφιών στο διαδίκτυο…

Τι και αν η επίσημη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου Renault Twingo έχει προγραμματισθεί για τις επόμενες ώρες. Στο διαδίκτυο έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν ένα από τα πιο …κουκλίστικα μικρά που έχουμε δει μέχρι σήμερα (η 1η γενιά παρήχθηκε στο διάστημα 1992-2007 και η 2η  από το 2007 έως σήμερα). Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, το αμάξωμα είναι πεντάθυρο με τις λαβές των πίσω θυρών να είναι κρυμμένες κοντά στις κολόνες ενώ χαρακτηριστικό του σχήματος είναι οι μικροί πρόβολοι. Και αν σας θυμίζει κάτι, από σχεδιαστικής άποψης, τότε αυτό είναι το Fiat 500 που θα πρέπει να υπολογίζει σε ένα νέο αντίπαλο.

Μέχρι αύριο δεν υπάρχει κάτι το επίσημο αλλά είναι γνωστό πως στην πλατφόρμα του νέου Renault Twingo θα βασιστεί η επερχόμενη του χρόνου νέα γενιά Smart ForFour. Οπότε θεωρείται δεδομένο πως ο κινητήρας θα βρίσκεται στο πίσω μέρος με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα. Με λίγα λόγια, το νέο Renault Twingo θα έχει συνταγή «RR» (Rear-engine, Rear-wheel) όπως μία Porsche 911 ή ένα Smart!

Από πλευράς μηχανικών μερών και κινητήρων θα πρέπει να περιμένουμε 3κύλινδρα μηχανικά σύνολα βασισμένα στον εξαιρετικό -απο πλευράς απόδοσης- τούρμπο 900άρη (ίσως να δούμε και ατμοσφαιρική εκδοχή) ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα δούμε ντίζελ ή όχι ή κάποιο άλλο νέο μοτέρ. Θα υπάρξει και αυτόματη έκδοση με το αυτόματο διπλόδισκο κιβώτιο EDC ενώ θα δούμε και γρήγορες εκδόσεις στα μέτρα του Abarth 500 και των επερχόμενων του Opel Adam έχοντας πάρει ήδη γεύση από το πανίσχυρο πρωτότυπο TwinRun. Περισσότερα προσεχώς, μείνετε δικτυωμένοι στο caroto.gr!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!