ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Peugeot-Citroen, σε 2-3 χρόνια μπαίνει στην παραγωγή το Hybrid Air!

PEUGEOT HYbrid Air chassis

H Peugeot θα λανσάρει μοντέλα παραγωγής το 2016-2018 με το σύστημα Hybrid Air που θα συνδυάζει σούπερ αποδοτικούς κινητήρες…

Στη Γενεύη θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το καινοτόμο σύστημα Hybrid Air που θα συνδυάζεται με 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα καθώς και με ένα σούπερ αποδοτικό ντίζελ, όπως αναφέρει η Peugeot. Πρώτο πεδίο εφαρμογής θα αποτελέσει το 2008 που θα δούμε σε περίπου 2 χρόνια ενώ αργότερα θα υπάρξουν ανάλογες supermini και μικρομεσαίες εκδόσεις μοντέλων Citroen και Peugeot. Για παράδειγμα η χρήση του Hybrid Air θα επιτρέπει σε ένα αυτοκίνητο του μεγέθους του Citroen C3 ή του Peugeot 208 να εκπέμπει 69 g CO2/km.

Στόχος της Peugeot και γενικότερα του ομίλου PSA είναι η μείωση του μέσου όρου CO2 ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα θα αποτελέσει το 108 του οποίο ο μεγαλύτερος κινητήρας είναι ο 1.2 με εκπομπή στα 99 g/km. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται  νέος τούρμπο 1.200άρης με 130 άλογα και 230 Nm από τις 1.500 rpm ενώ με νέους BlueHDi κινητήρες θα εξοπλίζονται τα 308 και 508 με προηγμένο σύστημα SCR που μειώνει τα NOx έως 90% και τα PM έως 99,9%.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!