MUST_READΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η λειτουργία του τούρμπο σε +90 δευτερόλεπτα [vid]

Αν δεν έχετε κατανοήσει πως λειτουργεί ένα σύστημα υπερτροφοδότησης δείτε το σχετικό βίντεο…

Ποιος είναι ο απλούστερος τρόπος για να αυξηθεί η ισχύς μίας μηχανής εσωτερικής καύσης δίχως να αλλάξει η γεωμετρία των κυλίνδρων; Συμπιέζοντας τον αέρα εισαγωγής στους θαλάμους καύσης με το κατάλληλο σύστημα. Αρχικά, οι μηχανισμοί αυτοί ονομάστηκαν υπερσυμπιεστές και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1920 σε αγώνες ταχύτητας και μετέπειτα σε μοντέλα παραγωγής.

Από εκείνη την περίοδο, και για αρκετά χρόνια μετά, οι μηχανικοί υπερσυμπιεστές ήταν τα μοναδικά συστήματα που μπορούσαν να στραγγαλίσουν την αναπνοή του κινητήρα και να αυξήσουν σημαντικά την ισχύ και την ροπή του. Μέχρι το 1962 , όταν εμφανίστηκε το Chevrolet Corvair […] Σε ένα παλιότερο άρθρο μπορείτε να διαβάσετε για τις βασικές διαφορές ενός μηχανικού συμπιεστή και ενός υπερτροφοδότη καυσαερίων ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε σε ένα πιο πρόσφατο για όλους τους σύγχρονους τύπους των τούρμπο.

Στο βίντεο βλέπετε σύστημα υπερτροφοδότησης (turbocharger) με κίνηση από καυσαέρια, ένας τύπος που έχει επικρατήσει και καθιερωθεί στην αυτοκινητοβιομηχανία εκτοπίζοντας τους μηχανικούς υπερσυμπιεστές (superchargers). Επίσης, παρακάτω υπενθυμίζω μερικά ενδιαφέροντα άρθρα ενώ θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας διαβάζετε και μας στηρίζετε με τα ενθαρρυντικά σας μηνύματα και σχόλια!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!