ΑΓΩΝΕΣ

Νέας γενιάς Pirelli για …τούρμπο καταστάσεις!

Η ιταλική εταιρία ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα ελαστικά που θα «φορούν» τα μονοθέσια για τη νέα σεζόν…

Σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν στη νέα σεζόν θα έχουν λίγο πιο σκληρή και ανθεκτική γόμα. Όλοι θα θυμάστε πως στο προηγούμενο πρωτάθλημα η Pirelli ήταν στα πρωτοσέλιδα με σχετικές αναφορές στην πρόωρη φθορά των ελαστικών καθώς και τα κομμάτια που αποκολλιούνταν και «βρώμιζαν» την πίστα με αποκορύφωμα το Silverstone.

H Pirelli θέλει οπωσδήποτε να ανατρέψει αυτή την εικόνα και θα κάνει τα πάντα για αυτό και ήδη από τις πρώτες δοκιμές οι οδηγοί μιλούν για καλύτερη πρόσφυση και λιγότερο ευαίσθητα ελαστικά. Ως φυσικό επακόλουθο των «ενισχυμένων» φετινών ελαστικών με τη νέα σύνθεση έρχεται η αύξηση σε βάρος κατά μερικές εκατοντάδες γραμμάτια (περίπου 200 g) και η ελαφρώς διαφορετική γεωμετρία.

Κάτι που παίζει ιδιαίτερα μεγάλο ρόλο για τα πίσω ελαστικά μιας και οι τούρμπο κινητήρες βγάζουν πιο ωμά την ροπή τους (μερικοί οδηγοί έχουν αναφέρει πως σπινάρουν ακόμη και με 4η). Εξίσου σημαντική είναι το μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών και η πιο ομοιόμορφη μεταφορά (αποτρέποντας την τοπική υπερθέρμανση) στα νέας γενιάς ελαστικά, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Pirelli.

Όπως προβλέπεται θα υπάρχουν τέσσερις σλικ και δύο βρόχινες επιλογές ελαστικών ενώ υπενθυμίζεται πως η Pirelli θα είναι προμηθευτής ελαστικών στην Formula 1 μέχρι και το 2016.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!