NEA

Ανανέωση για τις Alfa Romeo Giulietta & MiTo QV

The new Giulietta and MiTo Quadrifoglio Verde editions 2014 (2)

Στην Γενεύη θα παρουσιαστούν οι ανανεωμένες εκδόσεις Quadrifoglio Verde γιορτάζοντας την  60η επέτειο στην Giulietta…

The new Giulietta and MiTo Quadrifoglio Verde editions 2014 (1)H είδηση στην Giulietta QV έχει να κάνει με την αναβάθμιση του συνδυασμού κινητήρα/μετάδοσης ο οποίος είναι πλέον ακριβώς ο ίδιος που χρησιμοποιείται στην Alfa 4C. Έτσι, ο αλουμινένιος κινητήρας 1750 είναι ελαφρύτερος με άμεσο ψεκασμό (σε σχέση με τον προηγούμενο 1750 TBi με τους 235 ίππους), αποδίδει 240 PS και συνδυάζεται με το αναβαθμισμένο ξηρό διπλόδισκο κιβώτιο TCT με 6 σχέσεις.

H Alfa Romeo κάνει λόγο για νέα εισαγωγή που βελτιώνει τον ήχο του 4κύλιδνρου μοτέρ ενώ από πλευράς επιδόσεων το 0-100 πετυχαίνεται σε 6,6 sec με τελική στα 240 km/h. H Alfa Romeo MiTo συνδυάζεται με τον τεχνολογίας Multiair κινητήρα 1.4 με 170 άλογα και 230 Nm ροπής. Και εδώ υπάρχει το κιβώτιο TCT με το 0-100 να πετυχαίνεται σε 7,3 sec και τελική στα 219 km/h. Οι πωλήσεις και για τα δύο μοντέλα ξεκινούν τον Μάιο.

[accordion close=”1″ title=”Η Quadrifoglio Verde επιστρέφει στις Giulietta και MiTo“]- Η θρυλική ‘Quadrifoglio Verde’ που έχει χαρακτηρίσει τα κορυφαία αυτοκίνητα επιδόσεων της Alfa Romeo από τo 1923 επιστρέφει τώρα στις νέες εκδόσεις
– Η Giulietta γιορτάζει τα 60α γενέθλια της με τη νέα “Quadrifoglio Verde”
– Αληθινή έκφραση του DNA της Alfa Romeo, αυτό το αυτοκίνητο σηματοδοτεί το ντεμπούτο του κινητήρα 1750 Turbo 240 HP με το σύστημα άμεσου ψεκασμού
– Κορυφαίο 6ταχυτο κιβώτιο διπλού ξηρού συμπλέκτη “Alfa TCT”
– Πρόκειται για το ίδιο σύνολο κινητήρα/κιβωτίου που χρησιμοποιεί το υπεραυτοκίνητο Alfa Romeo 4C
– Η ναυαρχίδα της Giulietta μπορεί να ξεπεράσει τα 240  χλμ./ώρα και να επιταχύνει από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα.
– Νέο σύστημα εισαγωγής που τονίζει τον χαρακτηριστικό «γεμάτο» ήχο των κινητήρων της Alfa Romeo
– Νέο τιμόνι, νέα όργανα με ειδικά γραφικά και λογότυπο QV, νέα καθίσματα με δέρμα και Alcantara, σπορ, ανατομικά και με ενσωματωμένα προσκέφαλα
– Νέο ματ χρώμα Magnesio Grey αποκλειστικά δημιουργημένο για την έκδοση λανσαρίσματος “Launch Edition”, σε περιορισμένη παραγωγή για 500 οχήματα. Επίσης διατίθεται το Alfa Red και το Competizione Red (τριπλή επίστρωση)
– Η MiTo “Quadrifoglio Verde” χρησιμοποιεί τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.4 MultiAir 170 HP TCT με ροπή 230 Nm στις 2500 στροφές
– Το μικρό σπορ αυτοκίνητο έχει τελική ταχύτητα 219 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα
– Εκπομπές 124 g/km CO2  και κατανάλωση 5,4 λίτρα/100 χλμ. στον συνδυασμένο κύκλο
– Η επιθετική εμφάνιση της MiTo “Quadrifoglio Verde” χαρακτηρίζεται από το πίσω σπόιλερ και τα νέα τελειώματα στους καθρέφτες, την εμπρός γρίλια, τις χειρολαβές των θυρών, τα πλαίσια των φώτων και τις ζάντες αλουμινίου 17″ με κόκκινες δαγκάνες
– Η νέα έκδοση χρησιμοποιεί επίσης αποκλειστικά το ματ χρώμα αμαξώματος Magnesio Grey
– Μαύρη δερμάτινη ταπετσαρία, σε κοντράστ με τις ραφές στο τιμόνι, το χειρόφρενο και το κιβώτιο, νέα όργανα με το λογότυπο QV, ταμπλό Competizione με φινίρισμα “carbon look” και νέα χαλάκια
– Οι νέες εκδόσεις ‘Quadrifoglio Verde’ θα είναι διαθέσιμες στην αγορά από τον Μάιο

Η νέα Giulietta και η νέα MiTo “Quadrifoglio Verde” θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στην φετινή Έκθεση της Γενεύης.  Αυτά τα δυο πρόσφατα ανανεωμένα μοντέλα θα συνεχίσουν να αφήνουν το σημάδι τους στις αντίστοιχες κατηγορίες τους με μια τέλεια χημεία από αισθησιακό στιλ, μικρούς και δυνατούς κινητήρες, και τεχνολογικά χαρακτηριστικά «καθαρά Alfa Romeo» αφιερωμένα στην οδηγική απόλαυση.

Τα δυο υψηλών επιδόσεων μοντέλα βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με την εκπληκτική 4C. Η Alfa Romeo 4C είναι το μοντέρνο είδωλο της μάρκας και αντιπροσωπεύει την κομψή επιθετικότητα σε συνδυασμό με το “Alfa Romeo DNA”: επιδόσεις και τεχνολογική υπεροχή για μέγιστη οδηγική απόλαυση συνδυασμένη με ένα στιλ που κόβει την ανάσα.

Παράλληλα, τα δυο νέα μοντέλα είναι ένας φόρος τιμής στη θρυλική ιστορία της “Quadrifoglio Verde”: από το 1923 το σύμβολο αυτό έχει συνδεθεί με τα κορυφαία αυτοκίνητα επιδόσεων που έχουν κατασκευαστεί από την Alfa Romeo. Το λογότυπο Quadrifoglio Verde έχει εμφανιστεί όχι μόνο σε πάρα πολλά αυτοκίνητα που έχουν κοσμήσει τις αγωνιστικές πίστες, αλλά επίσης και σε πολλά ειδικά μοντέλα παραγωγής.

Η πρώτη Alfa Romeo που φόρεσε το σήμα Quadrifoglio Verde ήταν η ‘RL’ την οποία οδηγούσε ο Ugo Sivocci που κέρδισε τον 14ο αγώνα Targa Florio το 1923. Από τότε, όλες οι αγωνιστικές Alfa έφεραν το έμβλημα για καλή τύχη, εξασφαλίζοντας την παγκόσμια αναγνώρισή του. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960, το σύμβολο ξεκίνησε να εμφανίζεται και σε μοντέλα δρόμου της Alfa Romeo.

Οι εκδόσεις “Quadrifoglio Verde” στις MiTo και Giulietta έχουν κερδίσει μια θέση στην παράδοση των καλύτερων Alfa Romeo, δημιουργώντας μία παράδοση δυναμικών επιδόσεων, χωρίς να παραμελούν την οικονομία, το σεβασμό προς το περιβάλλον και την άνεση στην καθημερινή οδήγηση. Άλλωστε τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo πάντοτε ήταν αφιερωμένα σε οδηγούς που δεν έψαχναν απλώς για «ένα χρήσιμο μέσο μεταφοράς», αλλά κάτι που να κάνει τη μετακίνηση συναρπαστική.

Οι νέες εκδόσεις ‘Quadrifoglio Verde’ θα είναι διαθέσιμες στην αγορά ξεκινώντας από τον Μάιο του 2014.

Η Giulietta γιορτάζει τα 60α γενέθλια της με τη νέα “Quadrifoglio Verde”

Για τον εορτασμό των 60ών γενεθλίων της, η Giulietta είναι διαθέσιμη σε μια νέα έκδοση Quadrifoglio Verde, μια πραγματική έκφραση του DNA της Alfa Romeo.

Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, η νέα Giulietta Quadrifoglio Verde χαρακτηρίζεται από την αποφασιστική εμφάνιση και τη δυνατή προσωπικότητα. Επιπρόσθετα, θυμίζει κάτι από το υπεραυτοκίνητο Alfa Romeo 4C: ο νέος κινητήρας άμεσου ψεκασμού 1750 Turbo 240 HP με το αλουμινένιο μπλοκ συνεργάζεται με το τεχνολογικά κορυφαίο κιβώτιο διπλού ξηρού συμπλέκτη “Alfa TCT” με τις 6 ταχύτητες.

Για να κάνει πιο ξεχωριστό το λανσάρισμα, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει μια ειδική “Launch Edition” Giulietta Quadrifoglio Verde σε περιορισμένη παραγωγή 500 αυτοκινήτων με ειδικά χαρακτηριστικά, όπως: σπόιλερ και φέρινγκ καθρεφτών από ανθρακονήματα, πλαϊνά skirts και ζάντες αλουμινίου 18″ με πέντε οπές και γυαλιστερό ανθρακί φινίρισμα. Η Giulietta Quadrifoglio Verde “Launch Edition” θα είναι διαθέσιμη με το χρώμα Alfa Red ή ένα Competizione Red επιπλέον του αποκλειστικού ματ Magnesio Grey.

Σήμερα η γκάμα της Giulietta περιλαμβάνει 3 επίπεδα εξοπλισμού, Progression, Distinctive και QV, και 5 κινητήρες. Αυτοί είναι ο  2.0 JTDM 2 175 HP (σε συνδυασμό με το κιβώτιο TCT), o κορυφαίος βενζινοκινητήρας 1750 Turbo 240 HP και οι βενζινοκινητήρες 1.4 Turbo 105 HP, 1.4 Turbo 120 HP και 1.4 MultiAir 170 HP (που επίσης διατίθεται με το κιβώτιο TCT).

Εξωτερικό
Εξωτερικά, το αυτοκίνητο είναι πολύ ελκυστικό, με τη γοητεία των πραγματικών σπορ αυτοκινήτων και με το θρυλικό έμβλημα “Quadrifoglio Verde” τοποθετημένο αριστερά στο πλάι, κοντά στο πλευρικό φλας. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά τελειώματα στα φέρινγκ των καθρεφτών, στην εμπρός γρίλια, στις χειρολαβές των θυρών και πλαίσια στους φανούς ομίχλης.
Το επιθετικό λουκ της νέας έκδοσης χαρακτηρίζεται και από τις μεγάλες εξατμίσεις και τις ζάντες αλουμινίου 17” ή 18’’ που αποκαλύπτουν το σύστημα των φρένων “by Brembo” με τετραπίστονες δαγκάνες και δίσκους 320 mm.

Εσωτερικό
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη λεπτομέρεια και στα υψηλής ποιότητας υλικά που επιλέχθηκαν για να εκφράσουν την κορυφαία στιγμή του αυθεντικού ιταλικού στιλ. Πιο συγκεκριμένα, η μαύρη σπορ εμφάνιση ξεχωρίζει και συνδυάζεται στα όργανα με το λογότυπο QV και από τα νέα καθίσματα με δέρμα και Alcantara, που προσφέρουν κορυφαία στήριξη. Το νέο δερμάτινο τιμόνι με τις λευκές ραφές είναι στάνταρ. Το κιβώτιο ταχυτήτων και το χειρόφρενο είναι επενδεδυμένα με δέρμα κι έχουν άσπρες και πράσινες ραφές. Αλουμινένια πεντάλ, μαύρη οροφή και ειδικά πατάκια συμπληρώνουν την εμφάνιση της νέας έκδοσης εσωτερικά.

Κινητήρες και μετάδοση
Μετά την εμφάνισή του στην Alfa Romeo 4C, ο κορυφαίος κινητήρας της γκάμας φιλοξενείται τώρα και στην Giulietta Quadrifoglio Verde: ο νέος κινητήρας άμεσου ψεκασμού 1750 Turbo αποδίδει 240 ίππους στις 6000 σ.α.λ. και έχει κορυφαία ροπή και αναλογία στην κατηγορία του: 194 Nm/λίτρο και 135 ίπποι/λίτρο. Εκπληκτικά ελαστικός και σπορτίφ διαθέτει μέγιστη ροπή 340 Nm σταθερά μεταξύ 2.100 και 4.000 στροφών, η οποία επίσης είναι διαθέσιμη σε ένα ποσοστό 80% μόλις από τις 1.800 σ.α.λ.

Ο νέος 1750 Turbo συνδυάζεται με το εξαιρετικό “Alfa TCT” 6ταχυτο κιβώτιο διπλού ξηρού συμπλέκτη σε έναν συνδυασμό που προσφέρει την πρακτικότητα της αυτόματης μετάδοσης και την άμεση απόκριση της σειριακής λειτουργίας.  Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει κατά βούληση το χαρακτήρα του αυτοκινήτου του χρησιμοποιώντας τη λειτουργία του Alfa DNA με μία από τις επιλογές Dynamic, Neutral και All Weather.

Επιδόσεις
Με αυτό τον κινητήρα, η ναυαρχίδα της Giulietta έχει τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα. Αυτό το εντυπωσιακό επίπεδο δύναμης προσφέρεται με την ελάχιστη επίδραση στο περιβάλλον, μια και το  αυτοκίνητο πληροί ήδη τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Η νέα MiTo “Quadrifoglio Verde”

Η νέα MiTo ‘Quadrifoglio Verde’ είναι η δυναμική ψυχή του μικρού μοντέλου της Alfa Romeo. Απευθύνεται στους Ευρωπαίους αγοραστές που είναι ευαίσθητοι στο Ιταλικό στιλ και στην τεχνολογική υπεροχή και που απαιτούν την κορυφαία οδηγική ικανοποίηση με την μέγιστη ασφάλεια.

Εξωτερικό
Η MiTo “Quadrifoglio Verde” χαρακτηρίζεται από το σπορ πίσω σπόιλερ, τον σπορτίφ προφυλακτήρα και τα φέρινγκ στους καθρέφτες, την εμπρός γρίλια, τις χειρολαβές των θυρών, τα πλαίσια στα φώτα εμπρός και πίσω, τις ζάντες αλουμινίου 17″. Το νέο ματ χρώμα Magnesio Grey δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την MiTo Quadrifoglio Verde, για να τονίσει την επιθετική εμφάνιση αυτού του πραγματικά σπορ αυτοκινήτου και φυσικά με το λογότυπο “Quadrifoglio Verde” να ξεχωρίζει κάτω από το πλευρικό φλας.

Εσωτερικά
Το μαύρο εσωτερικό σέβεται την εξωτερική εμφάνιση, προσφέροντας μία σειρά αλλαγών που υπογραμμίζουν το σπορ και δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Κορυφαίες στιγμές του είναι το δερμάτινο τιμόνι με τις λευκές ραφές, ο νέος πίνακας οργάνων με το λογότυπο QV, το ταμπλό Competizione με φινίρισμα “carbon look” και νέα ειδικά χαλάκια. Το ίδιο δέρμα επίσης βρίσκεται στον επιλογέα και στο χειρόφρενο.

Κινητήρας και μετάδοση
Ο κινητήρας είναι η καρδιά και η δύναμη κάθε μοντέλου της Alfa Romeo. Και η νέα MiTo Quadrifoglio Verde δεν αποτελεί εξαίρεση. Έτσι, προσφέρει το νέας γενιάς Alfa  6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη “TCT”σε συνδυασμό με τον 1.4 MultiAir Turbo των 170 HP (ο οποίος κέρδισε τη διάκριση Best New Engine of the Year 2011) και σύστημα Start&Stop. Η ροπή είναι 230 Nm στις 2.500 σ.α.λ. (αυξάνεται σε 260 Nm στην επιλογή Sport).

Επιδόσεις
Το μικρό σπορ αυτοκίνητο έχει εξαιρετικές επιδόσεις: τελική ταχύτητα 219 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα. Όλα αυτά με περιορισμένη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, που είναι αντίστοιχα 5,4 λίτρα/100 χλμ. στον συνδυασμένο κύκλο δοκιμών και 124 g/km για το CO2

Η σημερινή γκάμα της MiTo προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, Progression, Distinctive και Quadrifoglio Verde. Διατίθεται με μία ευρεία γκάμα κινητήρων, αποδοτικών, αξιόπιστων και φιλικών προς το περιβάλλον: τον 1.4 78 HP, το νέο 0.9 Turbo TwinAir 105 HP, τον 1.4 MultiAir 140HP, τον 1.4  MultiAir 170 HP με το κιβώτιο TCT και τον ντίζελ 1.3 JTDM-2 85 HP.

Quadrifoglio Verde: ένα σύμβολο της ιταλικής αγωνιστικής δραστηριότητας από το 1923

Η φιλοσοφία της Alfa Romeo που εκφράζεται με το σήμα Quadrifoglio Verde βασίζεται στη συνεχή επιδίωξη της τεχνολογικής τελειότητας που εφαρμόζεται στις αγωνιστικές δραστηριότητες και στην ολοκληρωτική μεταφορά αυτής της τεχνολογίας στα μοντέλα παραγωγής.
Το σήμα με το τετράφυλλο τριφύλλι χρησιμοποιήθηκε σε μερικά από τα πιο γρήγορα μοντέλα της Alfa Romeo, όχι μόνο σε αυτοκίνητα που διακρίθηκαν στις αγωνιστικές πίστες, αλλά και σε πολλά ειδικά μοντέλα παραγωγής.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Alfa Romeo που είχε το σήμα Quadrifoglio Verde ήταν η “RL” που με οδηγό τον Ugo Sivocci νίκησε στο 14ο Targa Florio το 1923. Από τότε όλες οι αγωνιστικές Alfa έφεραν το σήμα για καλή τύχη, εξασφαλίζοντας την παγκόσμια αναγνωρισιμότητά του. Από το 1960 άρχισε να εμφανίζεται και σε εκδόσεις επιδόσεων μοντέλων παραγωγής της Alfa Romeo.

Πιο πρόσφατα, το σήμα Quadrifoglio Verde εμφανίστηκε ξανά στη MiTo το 2008 και στη Giulietta το 2010, δύο μοντέλα που ακολουθούν τις καλύτερες παραδόσεις της Alfa Romeo, προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις χωρίς συμβιβασμούς στην αποδοτικότητα, το σεβασμό προς το περιβάλλον και την ευκολία στην καθημερινή χρήση.[/accordion]

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Αγαπητέ Σπύρος, η πρώτη επίσημη ανακοίνωση δεν αναφέρει κάτι. Εκτιμώ πως τα νούμερα θα είναι ελαφρώς χαμηλότερα από της προηγούμενης QV με το μηχανικό 6άρι (CO2 177 g/km, μέση εργοστασιακή κατανάλωση 7,6 lt/100km). Προφανώς στην Γενεύη να αποκαλύψουν τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά, προς το τέλος Μαρτίου στείλε μας ενα email να μας το υπενθυμίσεις… :-)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!