NEA

Αστράφτει σε 3 sec η McLaren 650S Spider!

McLaren-650S_Spider_2014-Geneva (4)

Την ανοιχτή εκδοχή της νέας 650S αποκάλυψε η McLaren στο σαλόνι της Γενεύης…

McLaren-650S_Spider_2014-Geneva (1)Ακόμη και δίχως οροφή η McLaren 650S χρειάζεται όσο και η κλειστή (δηλ. 3 sec) για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h δίχως να την επηρεάζουν τα επιπλέον 40 kg που προστέθηκαν (συνολικό απόβαρο στα 1.370 kg). Συνεχίζοντας με τα νούμερα το 0-200 πετυχαίνεται σε 8,6 sec με αποτέλεσμα η Spider να είναι 0,2 sec πιο «αργή» από την κουπέ 650S.

Εδώ να πούμε πως το έξτρα βάρος οφείλεται στην αναδιπλούμενη σκληρή οροφή (αποτελείται από δύο κομμάτια και μαζεύεται πίσω από τα καθίσματα) μαζί με τον μηχανισμό ενώ η διαδικασία αναδίπλωσης επιτρέπεται σε ταχύτητα έως 30 km/h και διαρκεί 17 sec.

Το πίσω θερμαινόμενο κρύσταλλο προέρχεται από την 12C και όταν η οροφή απουσιάζει λειτουργεί σαν ανεμοθραύστης ώστε να μην ενοχλούνται οι επιβάτες από τον αέρα. Ακόμη όμως και με την οροφή σηκωμένη υπάρχει η δυνατότητα το πίσω κρύσταλλο να «πέσει» ώστε οδηγός και συνοδηγός να απολαμβάνουν την μπάντα του V8 3.8 κινητήρα με τα διπλά τούρμπο και την μπάντα από 650 άλογα!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!