ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο υβριδικό σύστημα από την Kia

kia-hybrid-drivetrain

Στα πλαίσια της έκθεσης της Γενεύης, η Kia παρουσίασε ένα καινούριο mild hybrid σύστημα, που φιλοδοξεί να αλλάξει το βασικό κορμό της γκάμας της.

Το νέο αυτό υβριδικό σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία 48V και έναν συσσωρευτή μολύβδου-άνθρακα που θα τροφοδοτεί ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα. Αυτός θα είναι ικανός να κινήσει, με χαμηλό φορτίο και ταχύτητα, ένα αυτοκίνητο σε αμιγώς ηλεκτρική διαμόρφωση. Παράλληλα, ο συσσωρευτής έχει τη δυνατότητα να δίνει ενέργεια σε έναν ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή, στο συμβατικό κινητήρα, έτσι ώστε να καλύπτει και τις ανάγκες μεγαλύτερων μοντέλων.

Το υβριδικό αυτό σύστημα χρησιμοποιεί ένα starter-generator που οδηγείται με ιμάντα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιεί θορύβους και κραδασμούς κατά την εκκίνηση. Με αυτή την τεχνολογία, που θα διατίθεται τα αμέσως επόμενα χρόνια τόσο σε βενζινοκίνητες, όσο και σε πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, η Kia φιλοδοξεί να περιορίσει τις εκπομπές CO2 κατά 25%, αυξάνοντας παράλληλα την ισχύ κατά 15-20%.

Kia_unveils_new_7-speed_DCT_gearbox_at_the_2014_GenevaΠαράλληλα, στο περίπτερό της στη Γενεύη η εταιρία φιλοξενεί και ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων, επτά σχέσεων, με διπλό συμπλέκτη. Αυτό προορίζεται να αντικαταστήσει το υπάρχον εξάρι DCT από το 2015. Οι σχεδιαστές του μάλιστα μιλάνε για βελτίωση στην οικονομία κατά 7% και κατά 5% καλύτερες επιταχύνσεις στο 0-100 χλμ./ώρα!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!