NEA

BMW X4 μακριά από τη Γενεύη.

Η νέα Χ4 πραγματοποιεί την διαδικτυακή της αποκάλυψη μακριά από το σαλόνι της Γενεύης καθώς μάλλον προτιμά το αμερικανικό έδαφος…

Και αυτό διότι το επόμενο σημαντικότερο συμβάν μετά το σαλόνι της Γενεύης είναι η έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης στα μέσα Απριλίου. Όπως και να έχει το πέμπτο SUV στην γκάμα της BMW είναι γεγονός και αν θέλει κανείς περιγράψει με λίγες λέξεις την Χ4 είναι ένα νέο μοντέλο με στιλ Χ6 και κινητήρες από την ανανεωμένη Χ3. Με άλλα λόγια, πρόκειται για τον αντίπαλο της Porsche Macan και του Range Rover Evoque.

Φανταστείτε κάτι ανάλογο με την Χ5 και την Χ3. Έτσι όποιος δεν έχει το μπάτζετ για να αποκτήσει μια Χ6 γιατί να μην υπάρχει η μικρότερη και φτηνότερο Χ4; Η οποία θα είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι στην ευρωπαϊκή αγορά, αρχικά στις εκδόσεις xDrive 20d, XDrive 30d και XDrive 35d με εμφάνιση «Μ» και 3λιτρο στους 313 PS.

H κορυφαία βενζινοκίνητη xDrive35i με 3λιτρο 6κύλινδρο μοτέρ αποδίδει 306 PS, η μικρότερη xDrive28i με το 2λιτρο μοτέρ έχει 245 PS ενώ υπάρχει και η xDrive20i με ίδιας χωρητικότητας 4κύλιδνρο και ισχύ 184 PS. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης και μηχανικό κιβώτιο με έξι ή αυτόματο με οκτώ σχέσεις ενώ γενικότερα το σασί προέρχεται από την Χ3.

Σχεδιαστικά και όπως μπορείτε να δείτε η X4 μοιάζει με μικρογραφία της X6 και με μήκος στα 4,671 μέτρα είναι μακρύτερη αλλά χαμηλότερη από την Χ3 και με φαρδύτερα μετατρόχια. Στο εσωτερικό η εικόνα παραπέμπει σε εκείνο της Χ3 με την θέση οδήγησης να βρίσκεται 20 mm χαμηλότερα για σπορ έμφαση. Όσον αφορά στο χώρο αποσκευής προσφέρει 400 lt φτάνοντας στα 1.400 lt όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν.

Ενδιαφέρον έχει να σημειώσουμε πως σε σχέση με την (πιο φτηνή) Χ3 στην οποία και βασίζεται η X4 θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητη, ενώ στη Γερμανία οι τιμές της θα ξεκινούν από τις 45.600 ευρώ για τη βασική diesel 20d (0-100: 8,0”, τελική 212) και από τις 46.100 για την αντίστοιχη βενζινοκίνητη 20i.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!