NEA

Yokohama AERO-Y, ηλεκτροκίνητο …λάστιχο!

YOKOHAMA AERO-Y (1)
Η γνωστή εταιρία ελαστικών παρουσίασε και στη Γενεύη το πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Aero-Y…

Αρχές 2013 η Yokohama είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Τόκιο και πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε και το πανευρωπαϊκό ντεμπούτο του AERO-Υ, ένα πρωτότυπο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, που έχει σχεδιαστεί για την έρευνα και την ανάπτυξη αποκλειστικών τεχνολογιών, της κορυφαίας Ιαπωνικής φίρμας ελαστικών.

Η Yokohama δημιούργησε το “AERO-Υ” με τη χρήση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, έχοντας ως γνώμονα την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στο προσεχές μέλλον. Πρόκειται για ένα concept που κατασκευάζεται με βάση την επιθυμία της εταιρείας να προσδώσει στους χρήστες του, μια ιδιαίτερη αίσθηση απολαυστικής οδήγησης.

Στη φάση της κατασκευής του εν λόγω αυτοκινήτου, η Yokohama επικεντρώθηκε στην “αεροδυναμική μείωση του συντελεστή οπισθέλκουσας”, χρησιμοποιώντας σε εντατικό βαθμό, τεχνολογίες που καλλιεργούνται σε διάφορα τμήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας και ενέχουν στο σχεδιασμό των ελαστικών, στη κατασκευή – συναρμογή αμαξωμάτων, αλλά και στη ανάπτυξη προϊόντων της αεροναυπηγικής.

Η Yokohama, εδώ και πολλά χρόνια, υποστηρίζει αρκετούς αγώνες και συναφείς διοργανώσεις με ηλεκτροκίνητα οχήματα, με απτό παράδειγμα τη συμμετοχή της στο “Pikes Peak International Hill Climb”, έναν παγκοσμίου φήμης αγώνα ανάβασης με ηλεκτροκίνητα αγωνιστικά αυτοκίνητα, όπου και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην κλάση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, από το 2010 και για 3 συναπτά έτη.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!