NEA

Η Ford Mustang Γιορτάζει τα 50 Χρόνια της στο Empire State Building

The All-New Ford Mustang GT

Η Ford επαναλαμβάνει το σκηνικό που είχε στήσει πριν από 50 χρόνια σχεδόν, την αποκάλυψη μιας Mustang σε ένα από τα πιο διάσημα μνημεία του κόσμου!

empire state building2Δύο από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα του πλανήτη συναντώνται στον ίδιο χώρο στις 16-17 Απριλίου: συγκεκριμένα, η νέα Ford Mustang θα εκτίθεται στο Παρατηρητήριο του διάσημου ουρανοξύστη Empire State Building στη Νέα Υόρκη. Η παρουσίαση – που είναι πανομοιότυπη του αντίστοιχου εγχειρήματος της εταιρίας πριν από 50 χρόνια – συμπίπτει με τον παγκόσμιο εορτασμό των 50 χρόνων από το ντεμπούτο της Mustang στην Παγκόσμια Έκθεση στη Νέα Υόρκη το 1964.

Το να ανεβάσεις ένα αυτοκίνητο 86 ορόφους πάνω από τους πυκνοκατοικημένους δρόμους του Midtown Manhattan δεν είναι απλή υπόθεση. Κανένας φορητός γερανός δεν μπορεί να φτάσει στο παρατηρητήριο του 86ου ορόφου και o κωνικός πυργίσκος πάνω από το σχετικά στενό αίθριο καθιστά αδύνατη την προσέγγιση ελικοπτέρου. Έτσι η μόνη εφικτή λύση είναι οι ανελκυστήρες. Όταν το Empire State Building εγκαινιάστηκε το 1931 ως το ψηλότερο κτίριο του κόσμου – ένα τίτλο που υπερασπίστηκε για 40 χρόνια σχεδόν – κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί εκεί επάνω κάποιο αυτοκίνητο με τους αρχικούς ανελκυστήρες. Αλλά το 1965, μία πρωτότυπη Mustang convertible χωρίστηκε σε τρία βασικά τμήματα συν το παρμπρίζ προκειμένου να χωρέσουν μέσα στους ανελκυστήρες.

Η νέα Mustang είναι σχεδόν 18 cm μακρύτερη και 10 cm φαρδύτερη από την πρόγονό της, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία μεταφοράς της. Χρησιμοποιώντας υπολογιστικά δεδομένα και προετοιμάζοντας το εκθεσιακό μοντέλο, τα μέλη της ομάδας, εντόπισαν τα σημεία ‘κοπής’ ώστε να φορτωθούν όλα σε ειδικά σχεδιασμένα καρότσια μέσω των ανελκυστήρων. Όταν τα πάντα μεταφερθούν στον 86 όροφο, οι τεχνικοί σε λιγότερο από έξι ώρες θα συναρμολογήσουν τα κομμάτια σε ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο το οποίο θα εκτίθεται πάνω από το Manhattan. Οι επισκέπτες του Παρατηρητηρίου του Empire State Building θα μπορούν να δουν τη νέα Mustang convertible από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στις 16-17 Απριλίου.

Νέα Ford Mustang

Η νέα Mustang είναι η πιο προηγμένη έκδοση του θρυλικού αυτοκινήτου και θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη το 2015. Η αεροδυναμική, νέα σχεδίαση της Mustang fastback και convertible υποστηρίζεται από τις κορυφαίες επιδόσεις μιας σειράς κινητήρων, μεταξύ των οποίων ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος 2.3 EcoBoost και ένας 5.0 V8 με πάνω από 426 PS.

Η Ford Mustang αποκαλύφθηκε στον κόσμο με μία τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια το βράδυ της 16ης Απριλίου του1964, πριν παρουσιαστεί στο κοινό στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης  στις 17 Απριλίου. Το αυτοκίνητο που ξεκίνησε να πωλείται επίσημα εκείνη την ημέρα , και οι Έμποροι της Ford μέτρησαν 22.000 πωλήσεις και παραγγελίες εκείνη την πρώτη μέρα – αριθμό ρεκόρ –  οι οποίες την πρώτη χρονιά έφτασαν τις 418.000 και το 1 εκατομμύριο σε λιγότερο από δύο χρόνια. Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες , έχουν πουληθεί πάνω από 9 εκατομμύρια Mustang.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!