ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καθαρός αέρας με MANN-FILTER.

MANN FILTER caroto 2014 (2)

Καθαρός αέρα στην καμπίνα οδηγού: προστασία από την γύρη με φίλτρα καμπίνας από την MANN-FILTER.

Η γύρη κυκλοφορεί σχεδόν όλο το χρόνο. Ωστόσο, πλησιάζουν οι ανοιξιάτικοι και οι καλοκαιρινοί μήνες, οι οποίοι επιβαρύνουν ιδιαίτερα  τους πάσχοντες από αλλεργίες. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, το φτέρνισμα, η καταρροή στα μάτια και ο βήχας μπορούν εύκολα να προληφθούν, τοποθετώντας ένα υψηλής ποιότητας φίλτρο καμπίνας της MANN-FILTER το οποίο μειώνει την έκθεση των επιβαινόντων στη γύρη και τους εξασφαλίζει καθαρό αέρα.

Το εύκρατο κλίμα ταλανίζει όλο και περισσότερο όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, υπάρχουν ελάχιστες περιόδοι χωρίς γύρη κατά τη διάρκεια του έτους. “Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διασπορά της γύρης από τα χόρτα και τις τσουκνίδες τελειώνει τον Νοέμβριο και η διασπορά της γύρης φουντουκιού ξεκινά το Δεκέμβριο», προειδοποιεί ο γερμανικός σύλλογος αλλεργιών και άσθματος.

Στην Ευρώπη, περίπου το 20% έως 30 %του πληθυσμού πάσχει από αλλεργική ρινίτιδα και το 5% έως 15% από αλλεργικό άσθμα. Είτε λόγω σημύδας, είτε σκλήθρας ή βρώμης, ο κατάλογος των κλασικών συμπτωμάτων περιλαμβάνει κοκκίνισμα, φαγούρα στα μάτια, κρίσεις φτερνίσματος και κρίσεις άσθματος. Οσο δυσάρεστο και να είναι, το φτέρνισμα αυξάνει ιδιαίτερα τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων. Κατά το φτέρνισμα επειδή τα μάτια κλείνουν αντανακλαστικά, ο οδηγός ταξιδεύει περίπου 22 μέτρα στα τυφλά με ταχύτητα 80 km/h.

Τα σύγχρονα φίλτρα καμπίνας μειώνουν της έκθεση σε αλλεργιογόνα

Η καλύτερη προστασία από τη δυσφορία και τους κινδύνους που απορρέουν είναι να αποφεύγεται η έκθεση σε αλλεργιογόνα. Αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με φορτηγά και λεωφορεία. Για να μετατρέψετε τη καμπίνα του οδηγού σε ένα υγιές περιβάλλον με καθαρό αέρα, ειδικά για όσους υποφέρουν από αλλεργίες θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην τακτική αντικατάσταση των φίλτρων καμπίνας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό την άνοιξη, όπου η εποχή της αερομεταφερόμενης γύρης φτάνει στο αποκορύφωμά της.

Η βέλτιστη προστασία από αλλεργιογόνα στο χώρο εργασίας του οδηγού επιτυγχάνεται από τα υψηλής ποιότητας φίλτρα καμπίνας της MANN-FILTER. Εκτός από τη γύρη, αυτά φίλτρα καμπίνας περιέχουν αποτελεσματικά υλικά φιλτραρίσματος που αφαιρούν σχεδόν το 100% των επικίνδυνων ουσιών, όπως αιωρούμενα σωματίδια, αιθάλη και τη σκόνη των ελαστικών από τον εξωτερικό αέρα. Για ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο άνεσης στην καμπίνα του οδηγού, η MANN-FILTER παρέχει το λεγόμενο συνδυασμό φίλτρων. Αυτά περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα στρώμα ενεργού άνθρακα, το οποίο επίσης απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές και τα επιβλαβή αέρια όπως το όζον.

Η αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας αποδίδει

Το σύστημα εξαερισμού ενός οχήματος αντλεί τεράστιες ποσότητες εξωτερικού αέρα στην καμπίνα του οδηγού: μέχρι 420.000 λίτρα ανά ώρα. Αυτό σημαίνει ότι το φίλτρο καμπίνας πρέπει να δουλεύει αποδοτικά και με την πάροδο του χρόνου το φίλτρο φράζει λόγο του φορτίου σωματιδίων. Ένα υγιές περιβάλλον για όσους υποφέρουν από αλλεργίες και για τους οδηγούς που κάνουν πολλά χιλιόμετρα μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της τακτικής αντικατάσταση του φίλτρου. Λόγω των μεγάλων αποστάσεων στον επαγγελματικό τομέα, η MANN-FILTER συνιστά την αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας σε εξαμηνιαία βάση.

Στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει. Αυτά τα φίλτρα αντικαθίστανται κατά μέσο όρο κάθε τρία χρόνια. “Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή πολλοί επαγγελματίες οδηγοί εξακολουθούν να αγνοούν το φίλτρο καμπίνας και της προστατευτικής λειτουργίας του  κατά της γύρης και των οσμών στο όχημα », εξηγεί ο Jörg Engels επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης της MANN – FILTER. «Είναι απολύτως απαραίτητο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα των φίλτρων καμπίνας. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε τους εμπόρους και τα συνεργεία με επιχειρήματα και προωθητικό υλικό για το συγκεκριμένο θέμα», αναφέρει ο Engels.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!