ΔΙΑΦΟΡΑ

Το PAO Oil 68 από την Behr Hella Service

Behr PAO Oil 68 2014 (1)

Το PAO Oil 68 από την Behr Hella Service δοκιμάστηκε και ελέγχθηκε παγκοσμίως κάτω από πραγματικές συνθήκες για πάνω από 10 χρόνια.

Το λάδι PAO 68 έχει αποδείξει την αξία του με τη καθημερινή του χρήση για περισσότερα από 10 χρόνια και συμβάλλει στην αύξηση της απόδοσης του συστήματος κλιματισμού των οχημάτων. Δεν έχει καθόλου επιβλαβείς επιπτώσεις στα εξαρτήματα του κυκλώματος του κλιματισμού. Το ίδιο ισχύει και όταν χρησιμοποιείται στους σταθμούς συντήρησης κλιματισμού. Επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για τα διάφορα λάδια PAG, τα οποία προσφέρονται για R134a (εκτός από τις περιπτώσεις ηλεκτρικών συμπιεστών), τα συνεργεία τις περισσότερες φορές χρειάζονται μόνο ένα είδος του λαδιού, αντί να χρησιμοποιούν πάνω από τρία διαφορετικά είδη λαδιών PAG.

Behr PAO Oil 68 2014 (2)Το λάδι είναι διαθέσιμο χωρίς σκιαγραφικό μέσο (PAO Oil 68) ή με αυτό (PAO Oil 68 Plus UV). Όταν χρησιμοποιούνται αυτά τα δύο είδη λαδιών στους συμπιεστές από την Behr Hella Service, τότε η εγγύηση των εξαρτημάτων είναι σε ισχύ. Τα αποτελέσματα που δημιουργούνται από τα δύο λάδια είναι τα ίδια: τα μόρια του PAO Oil 68 ή εκείνα του PAO Oil 68 Plus UV προσκολλώνται σε όλες τις επιφάνειες του συστήματος, εκτοπίζοντας έτσι άλλα μόρια και παραμένουν ως ένα λεπτό στρώμα στην εσωτερική επιφάνεια των εξαρτημάτων του συστήματος. Δεδομένου ότι τα μόρια δεν συνδυάζονται, αυτό το στρώμα λαδιού είναι μόνο ένα μόριο «παχύ». Ως εκ τούτου, σε αντίθεση με τα πολλά άλλα λάδια, δεν υπάρχει κίνδυνος συλλογής λαδιού στον εξατμιστή και έτσι μειώνεται η απώλεια ψύξης εξόδου όταν χρησιμοποιείται το λάδι PAO 68.

Λόγω του γεγονότος ότι το λάδι PAO 68 συνδέεται ελάχιστα με το ψυκτικό, μόνο ένα μικρό μέρος του λαδιού κυκλοφορεί μέσω του συστήματος. Το υπόλοιπο λάδι μένει εκεί όπου πραγματικά χρειάζεται, στον συμπιεστή.

Ένα φιλμ λαδιού πάνω στα εξαρτήματα βελτιώνει τη στεγανότητα και επιπλέον μειώνει την τριβή μεταξύ των κινούμενων μερών του συμπιεστή. Με τον τρόπο αυτό η θερμοκρασία λειτουργίας μειώνεται όπως επίσης και η φθορά. Όλο αυτό έχει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια λειτουργίας και στη μείωση του θορύβου και επίσης διασφαλίζει μικρά διαστήματα λειτουργίας του συμπιεστή με αποτέλεσμα να μειώνεται και η κατανάλωση ενέργειας . Το PAO Oil 68 Plus UV ενισχύεται επιπρόσθετα με ένα συμπυκνωμένο ιδιαίτερα αποτελεσματικό σκιαγραφικό μέσο που επιτρέπει την ανίχνευση διαρροών μέσω UV.

Το πλεονέκτημα της χαμηλής συγκέντρωσης Vol % του σκιαγραφικού μέσου είναι, ότι όλες οι ιδιότητες του λαδιού διατηρούνται απόλυτα και δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στα εξαρτήματα του συστήματος ή τις μονάδες συντήρησης κλιματισμού. Και το 10 Vol %  της ποσότητας λαδιού του συστήματος είναι ήδη επαρκές για να πραγματοποιηθεί αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων. Έτσι για παράδειγμα, σε ένα σύστημα με ποσότητα λαδιού 180 ml, αυτό θα ισοδυναμούσε με μόνο 18 ml PAO Oil Plus UV. Φυσικά είναι επίσης δυνατό το PAO Oil 68 Plus UV να είναι το μόνο λάδι θα χρησιμοποιηθεί για τη πλήρωση του συστήματος χωρίς αρνητικές επιπτώσεις.

Το PAO Oil 68 μπορεί εξίσου να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με πολλά άλλα λιπαντικά και ψυκτικά μέσα χωρίς κανένα πρόβλημα και ως εκ τούτου προκύπτει ότι προσφέρεται είτε για συμπλήρωση ή ακόμα και για την αντικατάσταση ολόκληρης της ποσότητας λαδιού του συστήματος. Λόγω της ειδικής μοριακής δομής του και της πυκνότητας του, το PAO Oil 68 αναμιγνύεται με άλλα λάδια μόνο μέχρι ένα βαθμό και  στη συνέχεια διαχωρίζεται από αυτά ξανά όταν “κάθονται.” Αυτό εγγυάται ότι το αναγκαίο ιξώδες του λαδιού διατηρείται και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο συνολικό ιξώδες. Χάρη στο μοναδικό συνδυασμό του υψηλού ραφιναρίσματος του συνθετικού λαδιού και των ειδικών πρόσθετων που ενισχύουν την απόδοση κάνουν το PAO Oil 68 να έχει ένα πολύ υψηλό εύρος λειτουργίας (από- 68° C έως 315 ° C).

Το PAO Oil 68 δεν είναι υγροσκοπικό και σε αντίθεση με άλλα λάδια δεν απορροφά την υγρασία από τον αέρα του περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει απλά ότι με τη χρήση του PAO Oil 68 τα προβλήματα υγρασίας όπως για παράδειγμα, το πάγωμα των εξαρτήματων ή τα οξέα που σχηματίζονται μπορούν να εξαλειφθούν. Η λίστα εφαρμογών και η δυνατότητα αποθήκευσης του PAO Oil 68 είναι πολύ καλύτερες από εκείνες των συμβατικών λαδιών.

Το PAO Oil 68 Plus UV έχει ελεγχθεί από τον κατασκευαστή και από ανεξάρτητα ιδρύματα. Έτσι για παράδειγμα, η χημική σταθερότητα δοκιμάστηκε σε σχέση με το ψυκτικό μέσο και τα διάφορα υλικά δακτυλίων βάσει του λεγόμενου «σφραγισμένου δοκιμαστικού σωλήνα”, σύμφωνα με το πρότυπο ASHRAE 97.

Όλες οι δοκιμές έδειξαν θετικό αποτέλεσμα, που επιβεβαιώνει ότι μπορεί να εξαλείψει αρνητικές επιπτώσεις στα εξαρτήματα του συστήματος κλιματισμού του οχήματος ή του σταθμού συντήρησης κλιματισμού. Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν ότι το PAO Oil 68 Plus UV μπορεί να πληρωθεί απευθείας σε ένα εξάρτημα π.χ. τον συμπιεστή ή μέσω του σταθμού συντήρησης κλιματισμού στο κύκλωμα ψυκτικού.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!