NEA

Υποχρεωτικός ο τεχνητός θόρυβος στα ηλεκτρικά.

electric vehicle sound kit

Μέχρι το 2019 η E.E. θα υποχρεώσει κάθε κατασκευαστή ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων να εξοπλίζεται με σύστημα παραγωγής τεχνητού θορύβου…

Με στόχο την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων η Ε.Ε. σκοπεύει τους επόμενους μήνες να περάσει σχετικό κανονισμό που θα προβλέπει υποχρεωτική τοποθέτηση κιτ που θα αναπαράγει τεχνητό ήχο ώστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να γίνονται αντιληπτά από πεζούς, ποδηλάτες αλλά και οδηγούς (π.χ. στις διασταυρώσεις).

Σήμερα το VW e-up προσφέρεται προαιρετικά με κιτ θορύβου ενώ η Renault το διαθέτει στάνταρ στο Zoe (όχι όμως και στο Twizy). Πάντως, οι περισσότεροι κατασκευαστές δηλώνουν θετικοί και πως δεν τίθεται καμία δυσκολία με την τοποθέτηση μιας τέτοιας συσκευής.

Το κιτ θα είναι υποχρεωτικό και στα υβριδικά (ειδικά τα plug-in που έχουν σχετικά μεγάλη ηλεκτροκίνητη αυτονομία) ενώ το Opel Ampera διαθέτει ήδη τέτοια συσκευή με τους ανθρώπους της εταιρίας να λένε «…πως έχει σχεδιασθεί έχοντας στο νου τυφλούς πεζούς». Το Leaf της Nissan διαθέτει κιτ που λειτουργεί μέχρι τα 40 χλμ/ώρα ενώ ο οδηγός μπορεί να το απενεργοποιήσει.

Κάτι που δεν θα είναι εφικτό με τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν από το 2019. Στις ΗΠΑ (όπου ορισμένες πολιτείες όπως της Καλιφόρνια προωθούνται ιδιαίτερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα) υπάρχει ήδη ανάλογος κανονισμός που προβλέπει αυτόματη εκπομπή τεχνητού θορύβου όταν η ταχύτητα πέσει κάτω από τα περίπου 29 χλμ/ώρα.

Ήσυχα αυτοκίνητα όσο μία τηλεόραση!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!