NEA

Στα …μαλακά η επόμενη Mercedes-Benz SL.

Mercedes-Benz-SL-Class_2013_100034

Η νέα γενιά του κορυφαίου roadster θα διαθέτει υφασμάτινη μαλακή οροφή αντί της μεταλλικής διαιρούμενης του τωρινού μοντέλου…

SL-KlasseΜία από τις τάσεις των τελευταίων ετών σταδιακά αναμένεται πως θα αρχίσει να εγκαταλείπεται. Ο λόγος για τις μεταλλικές αναδιπλούμενες οροφές στα τύπου «coupe-cabriolet» αμαξώματα τα οποία εξοπλίζονται με ένα μηχανισμό που είναι σχετικά πιο ακριβός αλλά και πιο βαρύς (θυμηθείτε πως το βάρος μεταφράζεται πλέον σε CO2) για τους ειδικούς.

Από την πλευρά τους, οι σχεδιαστές θέλουν την μαλακή επιστροφή να επιστρέφει η οποία προσδίδει ευθέως το στίγμα ενός κάμπριο σε αντίθεση με την μεταλλική που δεν διαφοροποιείται -όταν αυτή είναι ανεβασμένη- από ένα κουπέ. Έτσι, οι πληροφορίες μας θέλουν την επόμενη γενιά της Mercedes-Benz SL να είναι soft-top (μαλακή οροφή) και μετά από 15 χρόνια να αντικαθιστά την μεταλλική που είχε υιοθετηθεί από το 2001 (υπενθυμίζεται πως η SLK νωρίτερα ήταν το πρώτο σύγχρονο «CC» μοντέλο στον κόσμο).

Μάλιστα, η μαλακή οροφή με τα λιγότερα κιλά θα τονώσει τον σπορ χαρακτήρα της SL της οποίας, άλλωστε, τα αρχικά σημαίνουν Sport και Leicht (που σημαίνει ελαφριά), ενώ παράλληλα το κέντρο βάρους θα μεταφερθεί πιο χαμηλά. Οι νέες υφασμάτινες οροφές είναι εξαιρετικά ποιοτικές και προσφέρουν αποτελεσματική θερμομόνωση όσο και ηχομόνωση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως προαιρετικά δεν θα υπάρξει και hard top έκδοση ως αξεσουάρ όπως παλαιότερα. Αν κάτι τέτοιο σας βάζει σε …δίλημμα, έχετε χρόνο να το σκεφτείτε μιας και η νέα SL θα παρουσιαστεί μαζί με τη νέα SLK σε περίπου μία πενταετία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!