NEA

Φουσκωτό παιδικό κάθισμα από την Volvo.

Ακολουθήστε το caroto.gr στο Google News για άμεση ενημέρωση

Η σουηδική εταιρία παρουσίασε ένα φουσκωτό παιδικό κάθισμα το οποίο μπορεί να χωρέσει σε μία βαλίτσα!

Volvo introduces inflatable child seat concept (3)Αν έχετε μικρά παιδιά σίγουρα θα γνωρίζετε πόσο δύσκολα είναι στην μετακίνησή τους τα παιδικά καθίσματα, ειδικά αν τα μετακομίζετε από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο. Η Volvo παρουσίασε μία σχετικά απλή στην σύλληψή της ιδέα όπου ένα φουσκωτό κάθισμα μπορεί να αναπτύσσεται σε μόλις 40 δλ. χάρη σε μία μικρή ενσωματωμένη αντλία αέρα.

Όταν δεν απαιτείται η χρήση του παιδικού καθίσματος, τότε το τελευταίο μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να ξεφουσκώσει και να αποθηκευθεί σε μία ειδική θήκη. Το πρωτότυπο φουσκωτό κάθισμα είναι ιδιαίτερα ελαφρύ καθώς ζυγίζει μόλις 5 κιλά ενώ διαθέτει και μηχανισμό Bluetooth που το καθιστά μόνιμα συνδεμένο στο διαδίκτυο (κάτι που προσφέρει τη δυνατότητα χειρισμού του από απόσταση).

[accordion close=”1″ title=”Τι λέει η Volvo“]Η συγκεκριμένη πρόταση της Volvo προσφέρει μεγάλη ευκολία σε πολλές περιπτώσεις. Κάνει πιο εύκολα τα ταξίδια με αεροπλάνο (χαρακτηριστική η ανάγκη μεταφοράς του παιδικού καθίσματος με τις υπόλοιπες αποσκευές) ή τη μεταφορά των παιδιών με αυτοκίνητο διαφορετικό από το συνηθισμένο, πχ. μία βόλτα με τους παππούδες ή τους θείους. Ανάλογη είναι η περίπτωση όταν κάποιος μεταφέρει το παιδί με ένα ταξί.

Το φουσκωτό παιδικό κάθισμα της Volvo, ακόμα σε μορφή πρωτότυπου, είναι φτιαγμένο από ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό ύφασμα με ειδικές ραφές, που αντέχει σε πολύ υψηλές εσωτερικές πιέσεις, ιδανικό για να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει πολλές φορές. Το συγκεκριμένο υλικό έχει γίνει ευρέως γνωστό από τη χρήση του στη ναυτική βιομηχανία και την κατασκευή φουσκωτών σωσιβίων. Μάλιστα, ως υλικό είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από το στρατό, για την κατασκευή φουσκωτών αεροπλάνων. Μερικές από τις καινοτομίες της Volvo στα 50 χρόνια πρωτοπορίας στην παιδική ασφάλεια στο αυτοκίνητο:

1964 – Πρώτο στον κόσμο πρωτότυπο παιδικού καθίσματος
Εμπνευσμένος από τον τρόπο που ταξιδεύουν οι αστροναύτες, κοιτώντας αντίθετα στη φορά κίνησης, ο γιατρός Μπέρτιλ Άλνταμ (Bertil Aldman), μετέπειτα καθηγητής οδικής ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Τσάλμερς του Γκέτεμποργκ, παρουσιάζει το ένα πρωτότυπο παιδικού καθίσματος ασφαλείας. Η Volvo ήταν στενά συνδεδεμένη με την εξέλιξη του πρωτότυπου, το οποίο δοκιμάστηκε σε ένα Volvo PV544.

1967 – Αναστρέψιμο κάθισμα συνοδηγού με επένδυση και ζώνη για παιδιά
Το πρώτο παιδικό κάθισμα ασφαλείας που διατέθηκε προς πώληση, δημιουργήθηκε με την αναστροφή του καθίσματος του συνοδηγού. Η προσθήκη μιας μαλακής επένδυσης για την πλάτη και ενός σετ από ιμάντες, έκανε δυνατή την ασφαλή τοποθέτηση του παιδιού στο κάθισμα, με το παιδί να κοιτάει αντίθετα με τη φορά κίνησης. Η συγκεκριμένη λύση ήταν διαθέσιμη προς αγορά, ως αξεσουάρ για το Volvo Amazon, που μόλις είχε λανσαριστεί εκείνη τη χρονιά.

1972 – Πρώτο αυτόνομο παιδικό κάθισμα ασφαλείας της Volvo με φορά προς τα πίσω
Τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας που κοιτούν προς τα πίσω, αντίθετα δηλαδή προς τη φορά κίνησης, υποστηρίζουν αποτελεσματικότερα τον παιδικό αυχένα και μοιράζουν τη δύναμη της πρόσκρουσης σε μεγαλύτερη επιφάνεια, άρα ελαττώνοντας τις όποιες επιπτώσεις.

1976 – Υπερυψωμένο κάθισμα για παιδιά – ακόμα μία πρωτιά για τη Volvo
Από την ηλικία των τριών ή τεσσάρων ετών τα παιδιά μπορούν να ταξιδεύουν κοιτώντας εμπρός. Η Volvo συστήνει τα πιο μεγάλα παιδιά, μέχρι την ηλικία των 10 ετών ή για όσο διάστημα το ύψος τους δεν υπερβαίνει τα 140 εκ., να χρησιμοποιούν το ειδικό υπερυψωμένο κάθισμα μαζί με τη ζώνη ασφαλείας.

1990 – Πρώτο στον κόσμο ενσωματωμένο παιδικό υπερυψωμένο κάθισμα
Ουσιαστικά τη χρονιά αυτή η Volvo παρουσίασε το πρώτο ενσωματωμένο παιδικό υπερυψωμένο κάθισμα για τη μεσαία πίσω θέση, που παρουσιάστηκε στο Volvo 960. Το κάθισμα αυτό μπορούσε να αναπτύσσεται και να διπλώνει στην αρχική του θέση κατά βούληση. Το 1995 ακολούθησαν τα αντίστοιχα ενσωματωμένα παιδικά υπερυψωμένα καθίσματα για τις δύο εξωτερικές πίσω θέσεις, στο Volvo S40.

1999 – Το πρώτο παιδικό κάθισμα ασφαλείας ISOFIX που κοιτάει προς τα πίσω
Το ISOFIX είναι ένα τυποποιημένο ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο σύστημα, για προσάρτηση παιδικού καθίσματος ασφαλείας. Η Volvo παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο παιδικό κάθισμα ασφαλείας που κοιτάει προς τα πίσω, ειδικά για το ISOFIX. Ουσιαστικά επρόκειτο για δύο καθίσματα σε ένα! Και τα δύο – ένα για βρέφη και ένα για μικρά παιδιά έως την ηλικία των τεσσάρων ετών – συνδέονταν στο ίδιο πλαίσιο ISOFIX.

2007 – Το πρώτο ενσωματωμένο υπερυψωμένο κάθισμα ασφαλείας δύο σταδίων
Παρουσιάστηκε στο Volvo V70. Η ανάπτυξη του καθίσματος σε δύο στάδια, άρα σε δύο διαφορετικά ύψη, εξασφάλιζε καλύτερη εφαρμογή της ζώνης ασφαλείας ανεξάρτητα από το μέγεθος του παιδιού. Παράλληλα, η Volvo παρουσίασε και περιοριστές φορτίου στις ζώνες ασφαλείας, που προσαρμόζονταν στο σωματότυπο κάθε παιδιού, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το βάρος του.

2014 – Πρωτότυπο φουσκωτού παιδικού καθίσματος ασφαλείας
Η τελευταία καινοτομία της Volvo, ακόμα σε στάδιο εξέλιξης, προσφέρει μεγάλη πρακτικότητα χωρίς συμβιβασμό στην παρεχόμενη ασφάλεια.[/accordion] Volvo introduces inflatable child seat concept (2)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button