NEA

Το Audi A3 το φετινό «World Car of the Year».

AUDI-A3-WORLD-CAR-2014

 

Μετά το Α6 το 2005, που ήταν και το πρώτο αυτοκίνητο που βραβεύτηκε, το Α3 γίνεται το δεύτερο Audi που κατακτά τον τίτλο του World Car of the Year (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο τη Χρονιάς) στην 10ετή πορεία του θεσμού.

Rupert-Stadler1Για την επιτυχία αυτή του Α3 ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi AG, κ. Rupert Stadler δήλωσε μεταξύ άλλων «Το Α3 επιδεικνύει όλη την τεχνογνωσία της μάρκας σε όλους τους τομείς όπως στην τεχνολογία ελαφριάς κατασκευής, τα συστήματα μετάδοσης και τηλεματικής καθώς και τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Το βραβείο είναι επίτευγμα όλης της εταιρείας και σημαντικό να το γιορτάζουμε».

DIMITRIS-KAVOURISΑντίστοιχα ο διευθυντής Πωλήσεων & Marketing της Audi στη χώρα μας, κ. Δημήτρης Καββούρης ανάφερε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε τους πελάτες μας που από το 1996 που πρωτοεμφανίστηκε το Α3, το έχουν καταστήσει με την προτίμησή τους τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στα hatchback της πολυτελούς κατηγορίας κι ένα από τα επιτυχημένα αυτοκίνητα σε πωλήσεις για το σύνολο της αγοράς αυτοκινήτου διαχρονικά. Η σημαντική αυτή διάκριση του “World Car of the Year 2014” επιβεβαιώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι το Α3 θέτει σε παγκόσμιο επίπεδο για μια ακόμα φορά τα standards στην κατηγορία του».

Το Audi A3 της 3ης γενιάς διατίθεται ως 3θυρο, Sportback, Cabriolet και ως Sport Sedan (για πρώτη φορά στην ιστορία του), με κινητήρες turbo βενζίνης (TFSI) και πετρελαίου (TDI). Παράλληλα υπάρχει η έκδοσή του Α3 g-tron που καταναλώνει φυσικό αέριο, ενώ μέσα στη χρονιά το A3 Sportback θα διατίθεται και ως plug-in hybrid με την επωνυμία e-tron, δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης για μέχρι και 50 χιλιόμετρα και συνολική αυτονομία 940 χιλιομέτρων.

Συνολικά, η Audi έχει κερδίσει 7 τίτλους στον θεσμό World Car of the Year, καθώς εκτός από τα A3 και Α3, όπως όπως είπαμε ήταν World Cars of the Year το 2005 και το 2014 αντίστοιχα, το 2007 το RS 4 ήταν αντίστοιχα το World Performance Car και το ΤΤ το World Car Design of the Year, το 2008 το R8 κατέκτησε και τους δυο αυτούς τίτλους, ενώ το 2010 το Audi R8 V10 ήταν το World Performance Car.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!