NEA

BMW i5 έως το 2016.

BMW-i3_2014_100_342

Μετά την μεγάλη απήχηση που γνωρίζει το i3, το πράσινο φως για την παραγωγή ενός μεγαλύτερου μοντέλου είναι πλέον θέμα χρόνου…

Οι φήμες αυξάνονται γύρω από την παραγωγή ενός μεγαλύτερου μοντέλου από το BMW i3 το οποίο θα ονομάζεται i5 και θα λανσαριστεί σε περίπου δύο χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά. Σχεδιαστικά, το BMW i5 θα παραπέμπει στο i3 αλλά θα έχει πιο συμβατική εμφάνιση. Το ίδιο θα ισχύει και για το εσωτερικό, ενώ οι πίσω πόρτες θα ανοίγουν κανονικά (και όχι αντίρροπα όπως στο i3) προσφέροντας πιο συνηθισμένη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα, σύμφωνα με το αμερικανικό Car&Driver.

Η βασική δομή θα προέρχεται από το i3, οπότε και εδώ θα υπάρχει ηλεκτροκινητήρας με 170 ίππους και 250 Nm ροπής. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες διαστάσεις του i5 θα προσφέρουν χώρο για την τοποθέτηση μεγαλύτερων μπαταριών λιθίου-ιόντων που θα δίνουν αυτονομία πάνω από 300 χλμ. Και αν αυτό δεν αρκεί, τότε θα υπάρχει με επιπλέον κόστος η υβριδική EREV έκδοση με τον επαυξητικό 3κύλινδρο 1.500άρη βενζινοκινητήρα. To i5 αναμένεται να κοστίζει περίπου 10.000-15.000 ευρώ παραπάνω από το i3.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!