NEA

H Aston Martin αναβιώνει την Lagonda.

Aston Martin Lagonda sedan gets rendered

H βρετανική εταιρία ετοιμάζεται να διεισδύσει στα μεγάλα υπερπολυτελή σεντάν επαναφέροντας την ονομασία Lagonda…

H ιστορία της εταιρίας Lagonda από το 1906 και τη Βρετανία, ενώ το 1947 η εταιρία εξαγοράζεται και ενσωματώνεται από την Aston Martin. Από το 1974 η ονομασία Lagonda επανέρχεται με ένα υπερσύγχρονο αλλά αμφιλεγόμενο αισθητικά σεντάν της Aston Martin, φτάνοντας στο σήμερα με τους Βρετανούς να θέλουν να επιχειρήσουν ξανά το ίδιο, με πρωτότυπο σεντάν να δοκιμάζεται στους δρόμους και να προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του τέλη 2014.

Και αν σας μπερδεύει η ονομασία, δικαιολογημένα καθώς Lagonda ονομάζονταν και ένα πρωτότυπο SUV που είχε παρουσιαστεί πριν μερικά χρόνια. Προφανώς, τα σχέδια για ένα crossover –που θα βασίζεται στην πλατφόρμα της Mercedes GL- μετατέθηκαν για αργότερα με άλλη ονομασία και το πράσινο φως έχει πάρει το σεντάν όπως το έχουν φανταστεί στην WildSpeed.

Ένα γοητευτικό σεντάν με μήκος κοντά στα πέντε μέτρα, με την χαρακτηριστική μάσκα της Aston Martin, τις κρυφές λαβές στις τέσσερις πόρτες, θέσεις για 2+2 επιβάτες και πολυτελείς χώρους με όλα τα κομφόρ. Το οποίο πιθανολογείται πως θα κινείται από τον V12 των 6.000 κ.εκ. που χρησιμοποιείται και στη Rapide και αποδίδει περίπου 570 άλογα και 620 Nm ροπής.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Ίσως το πιο αμφιλεγόμενο lux car που κατασκευάτηκε ποτέ… οι Βρετανοί δεν εμπιστεύτηκαν τα ηλεκτρονικά της εποχής για τον κινητήρα και τροφοδοτούσαν το θηρίο με καρμπιρατέρ.. Το τι έκαιγε δεν το βάζει ο νους μας… Δεν είναι τυχαίο που οι βασικοί αγοραστές του ήταν από τα αραβικά εμιράτα. Παράλληλα πρωτοπόρησαν και τοποθέτησαν πρωτόγονα (και φυσικά αναξιόπιστα) ψηφιακά όργανα ελέγχου στο ταμπλό τα οποία χαλούσαν κάθε λίγο κ λιγάκι… Αίσχος.
    Άντα να δούμε τώρα τι θα κάνουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!