NEA

Επιστροφή στην βάση για την Lamborghini Egoista.

Lamborghini-Egoista-return to Italy

Η πιο …selfish Lamborghini που έχει κατασκευαστεί ποτέ επιστρέφει στην βάση της, στην Ιταλία.

Επιστροφή στην βάση και στο μουσείο της Lamborghini στην Μπολόνια για ένα από τα πιο ιδιαίτερα πρωτότυπα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ μιας και πηγή έμπνευσης ήταν το μαχητικό ελικόπτερο Apache. H Lamborghini Egoista σχεδιάστηκε με αφορμή τα 50ά γενέθλια της ιταλικής φίρμας από τον Walter De Silva (επικεφαλής στο τμήμα σχεδιασμού της Volkswagen) και μέχρι και το εσωτερικό παραπέμπει σε κόκπιτ μαχητικού αποτελούμενο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και αλουμίνιο.

Υπενθυμίζεται πως η Egoista είχε παρουσιασθεί πριν από ένα χρόνο και στην κατασκευή της έχει χρησιμοποιηθεί ανθρακόνημα, γυαλί και διάφορα άλλα συνθετικά υλικά. Την κίνησή της αναλαμβάνει μία αναβαθμισμένη εκδοχή του V10 από την Gallardo με χωρητικότητα 5,2 λίτρα και ισχύ στα 600 άλογα.

Αξιοσημείωτο είναι πως το κόκπιτ -με χώρο μόνο για τον οδηγό- είναι ανεξάρτητο από το αμάξωμα και «κουμπώνει» πάνω σε αυτό. Μάλιστα, ο οδηγός για να βγει από την Egoista πρέπει πρώτα να βγάλει το τιμόνι, όπως στα μονοθέσια της F1. Σίγουρα, αυτό δεν είναι ότι πιο πρακτικό, αλλά αναμφίβολα εντυπωσιακό για ένα concept car όπως η Egoista.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!