NEA

Stretch limos, στο συνεργείο του Προκρούστη!

STRETCH-LIMOS-955

Μία μόδα που ξεκίνησε από την Αμερική και γίνεται όλο και δημοφιλέστερη στην Κίνα έχει να επιδείξει πολλές τρελές ιδέες!

stretch-limo18Οι εκδόσεις long (με μακρύ μεταξόνιο) συνηθίζονται εδώ και χρόνια καλύπτοντας τις προεδρικές και διευθυντικές απαιτήσεις για περισσότερο χώρο και άνεση. Αυτά που δεν μπορεί να συνηθίσει κανείς, μιας και στους ελληνικούς δρόμους αποτελούν εξαιρετικά σπάνια φαινόμενο, είναι οι «τεντωμένες» λιμουζίνες (stretch limos). Πρόκειται για μετασκευασμένα αυτοκίνητα με υπερμηκυνμένο μεταξόνιο σε αναλογία… τριαξονικού και κλαμπάτο εσωτερικό! Τέτοιου είδους κατασκευές δεν αποτελούν φαινόμενο των τελευταίων ετών ή δεκαετιών καθώς χρονολογούνται από το 1928 όταν μια εταιρεία ονόματι Armbruster παρουσίασε το πρώτο stretch limo για να μετακινούνται οι Big Bands της εποχής.

STRETCH-LIMOS-5Αυτό που είναι καινούργιο είναι ότι πλέον κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους και εκτός Αμερικής, που παραμένει η Μέκκα τους. Και βέβαια δεν υπάρχουν όρια, τόσο στη διακόσμηση και στη χρήση -από χρυσοποίκιλτα μπαρ μέχρι μίνι πισίνα ή Jacuzzi στο πίσω μέρος μέχρι ότι μπορεί να φανταστεί και το πιο τρελό μυαλό- όσο και στα μοντέλα που χρησιμοποιούνται σα βάση.

STRETCH-LIMOS-6Έτσι πέρα από τις κλασικές αμερικάνικες λιμουζίνες που αποκτούν μερικά ακόμα μέτρα μεταξόνιο ή τα Hummer H2, τα ευρωπαϊκά σεντάν πολυτελείας, όπως Mercedes και Bentley, στο συνεργείο του κάθε Προκρούστη που ασχολείται με το αντικείμενο μπαίνουν από Audi Q7 και R8 μέχρι Porsche 911 (γίνεται τετράθυρη και ως κάμπριο παρακαλώ) και Excaliber, ενώ δεν λείπουν λεωφορειάκια όπως τα πιο σύγχρονα ή τα πιο κλασικά της VW, μεταπολεμικές λιμουζίνες, ΜΙΝΙ και γενικά ότι τραβάει η όρεξη του καθενός. Κι όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες υπάρχουν επιμηκυμένες εκδόσεις του Σκαραβαίου, του Citroen 2CV, του Trabant, ακόμα και του κλασικού Lada, που βγάζει το ψωμί του στην Κούβα μεταφέροντας τουρίστες!

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!