NEA

Έφυγε σε ηλικία 88 ετών ο Sir Jack Brabham.

jack_brabham tribute

Σε ηλικία 88 ετών ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού άφησε τα εγκώμια…

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους οδηγούς αγώνων και το μεγαλύτερο που έχει αναδείξει η Αυστραλία. Είχε κατακτήσει τα πρωταθλήματα τις σεζόν 1959, 1960 και 1966, ενώ το 1979 τιμήθηκε με τον τίτλο του Σερ. O Sir Jack ξεκίνησε να αγωνίζεται το 1948 και υπηρετούσε ως μηχανικός στην πολεμική αεροπορία της Αυστραλίας. Μετά από αρκετές επιτυχίες μετακόμισε στην Βρετανία κάνοντας ντεμπούτο στο Grand Prix Βρετανίας του 1955.

Την πρώτη νίκη του σημείωσε στο Μονακό το 1959 ενώ την ίδια χρονιά κατακτά το πρωτάθλημα με την ομάδα της Cooper. Ακολούθησε ένας ακόμη τίτλος (1960), ενώ το 1962 δημιουργεί την δική του ομάδα (την Brabham, μαζί με τον σχεδιαστή Ron Tauranac) η οποία γίνεται η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής αγωνιστικών την δεκαετία του ’60.

Το 1966 ο Jack Brabham αναδεικνύεται μέχρι και σήμερα ως τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ που κατακτά πρωτάθλημα σχεδιάζοντας, κατασκευάζοντας και φυσικά οδηγώντας ένα μονοθέσιο. Η ομάδα της Brabham έχει μείνει στην ιστορία για διάφορες επινοήσεις (όπως το fan-car του Gordon Murray, τα κεραμικά δισκόφρενα, την υδροπνευματική ανάρτηση).

Το 1970 αγωνίζεται για τελευταία φορά στο GP του Μεξικού και αποσύρεται στην Αυστραλία όπου αγόρασε μία φάρμα για να ασχοληθεί επιχειρηματικά παράλληλα με την κατασκευή αγωνιστικών κινητήρων. Μετά την απόσυρση του, πούλησε την ομάδα του στον Bernie Ecclestone με την ονομασία Brabham εμφανίζεται για τελευταία φορά στο GP Ουγγαρίας του 1992.

Ποιος ήταν ο Bruce McLaren;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!