ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μονομπλοκ wastegate από την Garrett.

Honeywell Advanced Spherical-Wastegate for Gasoline 02

Τα τρικύλινδρα μοτέρ απαιτούν πιο κόμπακτ τουρμπίνες και ακριβέστερο έλεγχο των καυσαερίων λόγω του περιορισμένου χώρου…

Honeywell Advanced Spherical-Wastegate for Gasoline 01Η Garrett (η οποία έχει πλέον ενσωματωθεί στον όμιλο της Honeywell) ανακοίνωσε μία νέου τύπου βαλβίδα διαφυγής (wastegate) ειδικά σχεδιασμένη για συστήματα υπερτροφοδότησης που προορίζονται για τρικύλινδρους κινητήρες. Η νέα wastegate έχει δακτυλιοειδής γεωμετρία με την διαφορά πως στην βάση της εδράζεται ένα σφαιρικό εξόγκωμα το οποία μεταβάλλει την ροή των καυσαερίων με πιο συμμετρικό και προοδευτικό τρόπο σε αντίθεση με μια νορμάλ βαλβίδα. Επίσης, η νέα βαλβίδα σφραγίζει ιδανικά από τα καυσαέρια του τούρμπο (δείτε σχετικό βίντεο), ενώ η νέα σχεδίαση μειώνει τους κραδασμούς και την περιδίνηση των αεριών βελτιώνοντας την αξιοπιστία και την αντοχή της wastegate, σύμφωνα με την Garrett.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό βίντεο για την ροή των καυσαερίων ανάμεσα σε ένα mono-scroll σύστημα υπερτροφοδότησης και ένα twin-scroll.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!