ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Toyota εξελίσσει ημιαγωγούς από ανθρακοπυρίτιο.

Σε συνεργασία με την Denso, η Toyota ανακοίνωσε πως εξελίσσει νέου τύπου ημιαγωγούς που μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση ενός υβριδικού έως 10%.

Toyota intends to leverage the benefits of high frequency and high efficiency of SiC power semiconductors to enable PCU downsizing of 80(1)Κάθε υλικό έχει μία αντίσταση και όσο μεγαλύτερη είναι αυτή τόσο μεγαλύτερη και η κατανάλωση ρεύματος μιας και ένα ποσοστό αναλώνεται σε θερμότητα. Σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο που εξοπλίζεται με διάφορες μονάδες ελέγχου οι απαιτήσεις για ηλεκτρική ενέργεια αυξάνονται. Ειδικά στα υβριδικά μοντέλα όπου υπάρχουν διάφορα κυκλώματα και μονάδες  (PCU ή Power Control Unit) μετασχηματισμού και ανόρθωσης του παραγόμενου φορτίου από και προς τις μπαταρίες.

Toyota and Denso achieved the high efficiency SiC transistors through adoption of a trench structureΟι μονάδες PCU ουσιαστικά διαχειρίζονται περίπου το 20% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας και η απόδοση των στοιχείων τους είναι καθοριστική στην απόδοση ενός υβριδικού (καλύτερη απόδοση/διαχείριση ενέργειας μεταφράζεται σε μικρότερη κατανάλωση καυσίμου). Η Toyota με την Denso δουλεύουν στην εξέλιξη ημιαγωγών από καρβίδιο του πυριτίου (ή ανθρακοπυρίτιο SiC) που είναι πιο αποδοτικοί από τους απλούς πυριτίου που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Toyota semiconductor tech - (L) Silicon and (R) SiC power semiconductor wafersΕπίσης, ένα σημαντικό μειονέκτημα των ημιαγωγών πυριτίου (Si) είναι πως η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος δεν είναι άμεση αφήνοντας ένα μέρος να διαρρεύσει άσκοπά. Κάτι που δεν ισχύει σε αυτούς από ανθρακοπυρίτιο. Για την Toyota οι νέου τύπου ημιαγωγοί SiC αντιστοιχούν και σε downsizing των μονάδων PCU και όπως γίνεται αντιληπτό τελικά υπάρχουν πολλές «αόρατες» λεπτομέρειες που μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω την απόδοση των υβριδικών. Η νέα τεχνολογία της Toyota θα παρουσιαστεί στις 21-23 Μαΐου σε τεχνολογικό φόρουμ στην Yokohama.

SMS===> Παλινδρομική γεννήτρια από την Toyota.

Toyota and Denso develop SiC power semiconductor for power control units - targeting 10 improvement in hybrid fuel efficiency (22)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!