NEA

VW GTI Roadster με κομμένη οροφή.

VW-GTI-ROADTSTER-3

Μετά τα Skoda CitiJet και Seat Ibiza Cupster, σειρά παίρνει και η Volkswagen η οποία ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία αντίστοιχη εκδοχή του GTI.

Μερικές μέρες πριν το μεγαλύτερο tuning show του VW Group στο Wörthersee της Αυστρίας, η Volkswagen έδωσε μερικά σκίτσα από το Golf GTI Roadster. Και όπως φαίνεται και από τα δύο προηγούμενα μοντέλα των Skoda και Seat, οι εμπνευστές των τριών concept έχουν μία μανία στο να αφαιρούν τις οροφές.

Έτσι,  τα κύρια χαρακτηριστικά του GTI Roadster είναι το χαμηλό παρμπρίζ χωρίς πλαίσιο και το φαρδύ πίσω roll-bar, που δείχνει σα συνέχεια των θόλων των φτερών. Φυσικά, σε σχέση με τα κοινά Golf θα υπάρχουν κι άλλοι προφυλακτήρες, ενώ τα φρένα είναι κεραμικά με δίσκους 380 χιλιοστών μπροστά και 356 πίσω.

Τα μεγάλα φρένα χρειάζονται προκειμένου το VW Golf GTI Roadster να μπορεί να επιβραδύνει αποτελεσματικά, καθώς ο κινητήρας του είναι ένας τρίλιτρος VR6 (δύο turbo, 503 άλογα και 665 Nm ροπής) που συνδυάζεται με 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και η έξοδος των εξατμίσεων πλευρικά, μπροστά από τους θόλους των πίσω τροχών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!