NEA

One- off Lamborghini με υπογραφή Zagato.

Lamborghini 5-95 Zagato one-off (4)

Η Lamborghini και η Zagato συνεργάστηκαν για την one-off 5-95 η οποία εμφανίσθηκε το Σαββατοκύριακο στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Η Zagato γιορτάζει τα 95 χρόνια λειτουργίας της (εξού κα η ονομασία) και αποφάσισε να μεταποιήσει μία σπέσιαλ Gallardo LP570-4 που προορίζεται για τον συλλέκτη Albert Spiess. Κατά τη συνήθη τακτική της Zagato η διαφοροποιημένη οροφή φέρει μια εισαγωγή στο τελείωμα της, το εμπρός μέρος έχει πιο οβάλ εισαγωγή (σε σημείο που θυμίζει Spyker), διαφορετικό είναι και το πλαίσιο του παρμπρίζ (με ανεμοθραύστη), ενώ οι πλαϊνές εισαγωγές παραπέμπουν στο πρωτότυπο Raptor (Zagato) που είχε παρουσιαστεί το 1996 βασισμένο στην Lamborghini Diablo (1990-2001).

H Lamborghini συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Zagato (που έχε έδρα το Μιλάνο) το 1965 πάνω στην 3500 GTZ με την χαρακτηριστική εισαγωγή στο μέσο της οροφής και με πιο στενή κατάληξη αναδεικνύοντας με ένα πιο ωμό τρόπο τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Οι πληροφορίες μας δεν αναφέρουν κάποιες αναβαθμίσεις στα μηχανικά μέρη, ενώ ο συλλέκτης και ιδιοκτήτης της μίας και μοναδικής 5-95 την έχει ήδη στο γκαράζ του με μη ανακοινώσιμη τιμή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!