NEA

H Mercedes-Benz συνεχίζει …αυτόνομα [vid]

Η γερμανική εταιρία μας υπενθυμίζει μέσα από ένα βίντεο την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από την αυτόνομη οδήγηση…

MERCEDES S500 INTELLIGENT DIVE 01Μερικές μέρες μετά το Google Car η Mercedes-Benz δίνει στην δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο για το δικό της αυτόνομο αυτοκίνητο. Φυσικά, εδώ υπάρχει και τιμόνι και πεντάλ καθώς η S500 Intelligent Drive εσωκλείει την πιο πρόσφατη έκδοση του αυτόνομου συστήματος που εξελίσσει η γερμανική εταιρία. Μάλιστα, αυτό ήταν και το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει καλύψει ποτέ αυτόνομο αυτοκίνητο, από την πόλη Mannheim της Γερμανίας στην πόλη Pforzheim, που είναι μια απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων. Ακριβώς την ίδια διαδρομή που είχε κάνει πριν από 125 χρόνια η Bertha Benz.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τους ειδικούς να μιλούν για την τεχνολογία που υπάρχει πίσω από την αυτόνομη οδήγηση, πόσο περίπλοκοι είναι οι ψηφιακοί χάρτες, για τις δοκιμές εξέλιξες και τις παραμέτρους ασφαλείας κ.α. Η Mercedes-Benz στοχεύει να εισάγει το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με δυνατότητα αυτόνομης κίνησης το 2020, ενώ την ίδια περίπου χρονική στιγμή θέλει να είναι έτοιμη και η Nissan.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!