ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ακόμη πιο ενεργή η ανάρτηση στην Mercedes S-Class Coupe.

Mercedes-Benz S-Klasse Coupé (C 217) 2014

Η γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα μερικές περισσότερες πληροφορίες για την πιο εξελιγμένη εκδοχή του συστήματος Active Body Control.

Mercedes-Benz S-Klasse Coupé (C 217) 2014Αν παρατηρήσετε καλά την κεντρική φωτογραφία θα δείτε πως κάτι δεν πάει καλά. Ενώ το αυτοκίνητο στρίβει το αμάξωμα έχει ανάποδή κλίση. Εδώ δεν πρόκειται για «φωτοσοπιά» αλλά την τελευταία εξέλιξη του συστήματος ABC, το οποίο όχι απλά περιορίζει τις κλίσεις του αμαξώματος, αλλά τις αντισταθμίζει (ως ένα βαθμό). Η λειτουργία αυτή αποτελεί ένα πρόσθετο πρόγραμμα (το Curve) στα υπάρχοντα Comfort και Sport της προαιρετικής ανάρτησης ABC (ενεργή υδραυλική που εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην CL-Class το 1998).

Αν και δεν υπάρχουν σχετικά σχέδια ή βίντεο (τουλάχιστον για την ώρα), η Mercedes κάνει λόγο για ένα ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό που ανυψώνει τα σημεία έδρασης των ελατηρίων από την μία πλευρά του αμαξώματος με ταυτόχρονη μείωση από την αντίθετη. Η μεταβολή γίνεται σε δέκατα του δευτερολέπτου, ενώ η γωνία κλίσης (με μέγιστη τιμή στις 30 μοίρες) εξαρτάται από την ταχύτητα του αυτοκινήτου και την φυγόκεντρο δύναμη που αναπτύσσεται στην διάρκεια της στροφής.

Mercedes-Benz S-Klasse Coupé (C 217) 2014Το σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα που σκανάρει τον δρόμο έως και 15 μέτρα εμπρός από το αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει επιπρόσθετος αισθητήρας στην ανάρτηση ABC για μεγαλύτερη ακρίβεια όσον αφορά στην πλευρική επιτάχυνση. Η Mercedes αναφέρει πως το σύστημα (το οποίο θα συνδυάζεται μόνο σε πισωκίνητα μοντέλα και σε όσα εξοπλίζονται με το Magic Body Control) δεν έχει φτιαχτεί για να στρίβει κανείς με μεγαλύτερη ταχύτητα και λοιπές υπερβολές, αλλά απλά για να εξασφαλίζει αλφαδιασμένα περάσματα από τις στροφές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!