NEA

Κιτ βελτίωσης για τα GT86 & BRZ από την Cosworth.

Cosworth FA20 packages for Toyota GT 86  Scion FR-S  Subaru BRZ (1)

Σε ρόλο βελτιωτή η Cosworth ανακοίνωσε την διάθεση τριών κιτ αναβάθμισης για τα Toyota GT86 και Subaru BRZ με την ισχύ να φτάνει έως τα 385 άλογα.

Η μεγαλύτερη έκπληξη αφορά στο γεγονός πως και άργησε τόσο να εμφανισθεί μια εταιρία που να προσφέρει κιτ αναβάθμισης για δύο τόσο απολαυστικά πισωκίνητα κουπέ, όπως είναι τα δίδυμα Toyota GT86 (διαβάστε σχετικό άρθρο από την πανευρωπαϊκή παρουσίαση στην Βαρκελώνη) και Subaru BRZ.

Έτσι, από την στιγμή που οι δύο ιαπωνικές εταιρίες πήραν την απόφαση να μην υπάρξει ισχυρότερη έκδοση ή κάποια κιτ αναβάθμισης και μετά από απαίτηση του κοινού, η Cosworth αναλαμβάνει δράση για να «πειράξει» τους 200 ίππους και τα 205 Nm του δίλιτρο ατμοσφαιρικού boxer.

Η οποία Cosworth διαθέτει συνολικά τρία πακέτα αναβάθμισης. Στο βασικό η ισχύς αυξάνεται στους 233 ίππους και εκτός από την επέμβαση στην κεντρική μονάδα περιλαμβάνει ανοξείδωτη εξάτμιση και τροποποιημένο σύστημα ψύξης. Στο ενδιάμεσο πακέτο η απόδοση ανέρχεται στα 330 άλογα, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ στο κορυφαίο κιτ η ισχύς εκτοξεύεται στους 385 ίππους για αγωνιστική χρήση.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε πόσο κοστίζουν τα κιτ βελτίωσης της Cosworth. Καλοδεχούμενα, πάντως, μιας και το εξαιρετικό σασί των δύο κουπέ μπορεί να φιλοξενήσει παραπάνω από την εργοστασιακή ιπποδύναμη…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!