NEA

Νέος SkyActiv-D από την Mazda.

Mazda SKYACTIV-D diesel engine

Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ένα νέο πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1.5 λίτρα που θα τοποθετηθεί στο νέο Mazda 2.

Προς τα τέλη του έτους θα παρουσιαστεί η νέα γενιά Mazda 2 η οποία θα συνδυαστεί και με τον ολοκαίνουργιο SkyActiv-D. Ο νέος πετρελαιοκινητήρας έχει χωρητικότητα 1.497 κ.εκ., έχει τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας και φυσικά είναι Euro 6. Το ιντερκούλερ είναι υδρόψυκτο και ενσωματώνεται στην πολλαπλή εισαγωγής για βέλτιστη υπερτροφοδότηση και καλύτερα χαρακτηριστικά επιτάχυνσης, σύμφωνα με την Mazda.

Οι μηχανικοί έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην μείωση των μηχανικών τριβών και στην βελτίωση της θερμοδυναμικής απόδοσης με την χρήση ελεγχόμενων διόδων του νερού του συστήματος ψύξης. Το νέο μοτέρ αποδίδει 105 ίππους στις 4.000 σ.α.λ και 250 Nm ροπής από τις 1.500 έως τις 2.500 σ.α.λ. Με αυτό το μοτέρ οι Ιάπωνες λένε πως το Mazda Demio (το 2 για εμάς) θα είναι το αποδοτικότερο ντίζελ στην Ιαπωνία. Για να δούμε τι θα λένε και τα νούμερα στην Ευρώπη, όπου ο ντίζελ ανταγωνισμός είναι σαφώς πιο έντονος…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!