ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κυρίαρχο το αλουμίνιο στα επόμενα χρόνια.

CLS  ( C218 )  2010

Την επόμενη δεκαετία η εταιρία Alcoa, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής αλουμινίου για αυτοκίνητα, βλέπει την ζήτηση για το ελαφρύ υλικό να διπλασιάζεται έως το 2025…

Αν και μερικοί κατασκευαστές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα προς τα συνθετικά υλικά με ανθρακονήματα (όπως η BMW με το CFRP), η τάση για περαιτέρω χρήση αλουμινίου και μείωση βάρους αυξάνεται συνεχώς εν όψει των αυστηρότερων ορίων CO2 που θα ισχύσουν από το 2021. Έτσι, η εταιρία Alcoa, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και προμήθειας αλουμινίου στην αυτοκινητοβιομηχανία, προβλέπει πως θα υπάρχει αύξηση της χρήσης του ελαφρού μετάλλου περίπου 15% ανά χρόνο.

2009-Audi-R8-5-2-FSI-quattro-Aluminum-Space-FrameΠαρά τις δυσκολίες στην κατεργασία του και το υψηλό του κόστος, το αλουμίνιο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Ήδη η τάση αυτή αυξάνεται συνεχώς τον τελευταίο καιρό και μάλιστα σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με μοντέλα όπως η Jaguar XE, η Chevrolet Corvette, τα Range Rover και Range Rover Sport κ.λπ. Ακόμη και το αειθαλές Jeep Wrangler θα έχει περισσότερο αλουμίνιο από ποτέ.

Χάρη στο μικρό του βάρος, εξασφαλίζει καλύτερες επιδόσεις και βέβαια μεγαλύτερη οικονομία σε καύσιμο. Το τελευταίο είναι και ο βασικός λόγος που θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του αμαξώματος του νέας γενιάς του πιο επιτυχημένου pick-up της Ford, του F-150. Μια κίνηση ιδιαίτερα σημαντική για το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, μιας και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις -ξεπερνούν τις 650.000 ετησίως- στον κόσμο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!