ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φορτηγά Volvo με διπλόδισκα αυτόματα κιβώτια.

Η Volvo Trucks λανσάρει την αυτόματη μετάδοση i-Shift Dual Clutch, η πρώτη εφαρμογή κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη σε οχήματα βαρέως τύπου.

Volvo Trucks I-Shift Dual Clutch2Για πρώτη φορά ένα αυτόματο κιβώτιο τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη εφαρμόζεται σε φορτηγά και οχήματα βαρέως τύπου. Το αποτέλεσμα είναι η απόλυτα ομαλή και πρακτικά αδιάκοπή μετάδοση της ισχύος με όφελος και την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, σύμφωνα με την Volvo Trucks.

Volvo Trucks I-Shift Dual ClutchΤο i-Shift Dual Clutch κιβώτιο δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα κλασικό του είδους, βασίζεται στο συμβατικό i-Shift και φέρει δύο άξονες ισχύος εισόδου και ένα διπλό σετ σύμπλεξης με δύο δίσκους. Η αλλαγή γίνεται με ιδανική μετάβαση από την μια σχέση στην άλλη με εξαίρεση μεταξύ της 6ης-7ης όπου αλλάζει η κλιμάκωση του 12τάχυτου σαζμάν. Τέλος, να πούμε πως το διπλοσύμπλεκτο i-Shift θα είναι διαθέσιμο από το φθινόπωρο για τα Volvo FH προδιαγραφών Euro 6 με ισχύ 460, 500 και 540 άλογα.

Να υπενθυμίσουμε πως η πρώτη μοτοσικλέτα με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι το Honda VFR, ενώ πολύ ενδιαφέρουσα είναι η εκπληκτική στην σύλληψή της μετάδοση HFT.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!