NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πετρέλαιο για μισό αιώνα ακόμη…

Oil resources to end in 53 years according to BP

Τα πετρελαϊκά αποθέματα του πλανήτη αρκούν για να καλύψουν τις παγκόσμιες ανάγκες για άλλα 53,3 χρόνια, σύμφωνα με αναφορά της BP.

Η αναφορά αυτή βασίζεται σε νέα δεδομένα για το αποθεματικό του πλανήτη σε πετρελαϊκά κοιτάσματα και εμφανίζεται βελτιωμένη κατά 1,1% σε σχέση με τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει πέρυσι. Έτσι, υπάρχουν ακόμη 1.678,9 δισεκατομμύρια βαρέλια και η αύξηση προς τα πάνω έρχεται από τα 44,2 δισ. βαρέλια που υπάρχουν στις ΗΠΑ με αύξηση κατά 26% σε σχέση με τα προηγούμενα δεδομένα του εκεί υπουργείου ενέργειας.

Χάρη σε νέες μεθόδους γεώτρησης και νέας τεχνολογίας γεωτρύπανα είναι εφικτή η εκμετάλλευση κοιτασμάτων σε σημεία που προηγουμένως δεν υπήρχε πρόσβαση. Και για να κάνουμε λίγο τον συνήγορο του διαβόλου, εδώ και πόσες δεκαετίες ακούμε «πως τελειώνει το πετρέλαιο;». Αναμφίβολα, κάποια στιγμή τα πετρελαϊκά αποθέματα θα εξαντληθούν. Απλά, αυτή η στιγμή ίσως δεν είναι και τόσο κοντά όσο θέλουν να νομίζουμε.

Ποιος ξέρει, σε μερικές δεκαετίες μπορεί να ανακαλυφθούν ακόμη περισσότερα κοιτάσματα πετρελαίου όταν λιώσουν οι πάγοι στους πόλους. Ένα φαινόμενο που σίγουρα ευθύνεται η ανθρώπινη δραστηριότητα κατά τους επιστήμονες που απορροφούν τεράστια κονδύλια για έρευνες, ενώ κάποιοι άλλοι συμφωνούν εν μέρει λέγοντας πως τον ρόλο της παίζει και η αλλαγή της κοσμικής ακτινοβολίας. Αλλά ποιος μπορεί να ξέρει σε μία αγορά που η πράσινη συνείδηση καλλιεργείται και ορίζεται από το μάρκετινγκ; Όπως και το κάθε τι, πλέον…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!