NEA

Ρεκόρ για το Hyundai ix35 Fuel Cell

Hyundai ix35 Fuel Cell takes down record for longest trip on single tank of hydrogen

To ix35 κατάφερε να διανύσει 700 km με ένα και μόνο «ντεπόζιτο» υδρογόνου ξεπερνώντας κάθε άλλη επίδοση για όχημα με ενεργειακές κυψέλες…

Πρόκειται για το μακρύτερο σε απόσταση ταξίδι που έχει πραγματοποιήσει μοντέλο ευρείας παραγωγής εξοπλισμένο με ενεργειακές κυψέλες (fuel cell) με καύσιμο υδρογόνο. Η επίδοση σημειώθηκε σε διαδρομή από το Oslo (Νορβηγία) μέχρι τo Malmo (Σουηδία) περνώντας και από την Κοπεγχάγη.

Σύμφωνα με την Hyundai το ταξίδι διήρκησε 10 ώρες με μέση ωριαία ταχύτητα 76 km/h συνδυάζοντας αστικές συνθήκες κίνησης και οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο. Το ix35 ήταν ένα κανονικό FCEV παραγωγής δίχως καμία μετατροπή ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής το trip computer έδειχνε αυτονομία για ακόμη 10 km.

Σίγουρα, η διαδρομή θα έγινε με αρκετά ήπιο και οικονομικό στιλ μιας και η επίσημη αυτονομία που δίνει η κορεατική εταιρία είναι στα 594 km. Πάντως, είναι ενδεικτικό για τις δυνατότητες ενός fuel cell οχήματος, αρκεί να υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού με υδρογόνο. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η υδρογονοκίνηση θα μας απασχολήσει αρκετά στο επόμενο διάστημα μιας και η Toyota θα λανσάρει το FCV, ένα ίδιας τεχνολογίας και ευρείας παραγωγής μοντέλο που θα λανσαριστεί του χρόνου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!