NEA

Νέα Smart ForTwo & ForFour και επισήμως.

Smart-fortwo_2015_14565

Η Smart επιστρέφει με δύο ολοκαίνουργια μοντέλα, με δύο ή τέσσερις πόρτες και σε δύο εκδόσεις κινητήρων…

Μετά την πρωϊνή διαρροή πραγματοποιήθηκε και η επίσημη παρουσίαση των νέων Smart ForTwo & ForFour τα οποία αναμένονται στην ελληνική αγορά το Νοέμβριο με διαφορά τιμής ανάμεσα στις δύο εκδόσεις αμαξωμάτων στα 600€. Αρχικά, οι εκδόσεις που θα λανσαριστούν θα είναι η 3κύλινδρη 1.0 με 71 PS και 91 Nm ροπής καθώς και η ισχυρότερη τούρμπο 3κύλινδρη 0.9 με 90 PS και 135 Nm (ουσιαστικά πρόκειται για το μοτέρ της Renault μιας και τα νέα Smart αποτελούν προϊόν συμπαραγωγής). Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς (στον πίσω άξονα βρίσκεται και ο κινητήρας), ανάλογα με την έκδοση υπάρχει μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις, ενώ αργότερα θα υπάρξει και μία πιο οικονομική έκδοση με 60 PS.

Όσον αφορά την εμφάνιση, αυτή παραπέμπει στο πιο πρόσφατο πρωτότυπο Fourjoy και στο Forvision που είχε παρουσιαστεί πριν από τρία χρόνια με το ForTwo να έχει μήκος 2,69 μέτρα, πλάτος στα 1,66 μέτρα και ύψος στα 1,55 μέτρα. Το τετράθυρο και τετραθέσιο ForFour έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο (στα 2.494 mm αντί των 1.873 mm του ForTwo) με το μήκος να φτάνει τα 3,49 μέτρα. Ο σκελετός παραμένει ο γνώριμος Tridion ενισχυμένος όμως ως προς τον βαθμό δυσκαμψίας του με τα επιμέρους τμήματα του αμαξώματος να παραμένουν πλαστικά. Οι ζάντες είναι νέας σχεδίασης ενώ οι τροχοί και τα ελαστικά είναι ίδια σε όλους τους τροχούς και όχι ανισομεγέθη όπως στα προηγούμενα fortwo.

Η καμπίνα έχει πλήρως ανασχεδιαστεί προσφέροντας περισσότερους χώρους εναπόθεσης μικροαντικειμένων. Έχει μεγαλώσει κιόλας καθώς το πλάτος του αυτοκινήτου αυξήθηκε κατά 10 εκατ. (1,66 μ.). Τα υλικά και οι επενδύσεις έχουν αναβαθμιστεί. Η κεντρική κονσόλα είναι ολοκαίνουργια διαθέτοντας οθόνη για τα multimedia σε ένα σύστημα που προσφέρει συνδεσιμότητα με smartphones. Πλήθος των επιλογών παραμετροποίησης της έσω-έξω εικόνας του καινούργιου fortwo, με νέα χρώματα και πολλά αξεσουάρ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!