NEA

Smart Forvision [concept]

smart-forvision-6

Ένα από τα πιο εκκεντρικά μοντέλα που θα κάνουν πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης προλογίζει το νέο smart fortwo…

  • Την άνοιξη στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης είχε παρουσιασθεί το επίσης εκκεντρικό «ανοιχτό» Forspeed. Σε μερικές μέρες, στην Φρανκφούρτη, θα δούμε μία πιο… προσγειωμένη εκδοχή του ίδιου concept car με εμφάνιση πιο κοντινή προς τη νέα γενιά Fortwo που θα εμφανισθεί  στους δρόμους προς τα τέλη του νέου έτους.
  • Στην εξέλιξη του Forvision συμμετέχει η BASF, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες και προμηθευτές χημικών παγκοσμίως. Ο ρόλος της τελευταίας έχει να κάνει με την δημιουργία πολυμερών με εξαιρετικά μικρό βάρος και συνάμα υψηλή αντοχή, εφάμιλλη με μεταλλικών στοιχείων. Χαρακτηριστικό είναι πως η χρήση νέων υλικών στο σασί μειώνει το συνολικό βάρος στο ½ σε σύγκριση με χαλύβδινη συναρμογή και κατά 1/3 σε σύγκριση με αλουμινένια.
  • Στην ιδιαίτερη οπτικά οροφή του Forvision υπάρχει φωτοβολταϊκό πάνελ που συσσωρεύει ηλιακή ενέργεια και εν συνεχεία την μετατρέπει σε ηλεκτρική φορτίζοντας εν μέρει τις μπαταρίες (το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται… από την πρίζα). Το concept car της Smart είναι ηλεκτροκίνητο και βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα με την κίνηση πίσω. Η νέα πλατφόρμα αποτελεί συμπραξία με τις Nissan/Renault στο πλαίσιο συνεργασίας για την παραγωγή mini cars και ηλεκτροκίνητων ανάλογου όγκου.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!