NEA

Πλησιάζει η ώρα της Jaguar XE.

Jaguar announces September 8 reveal for XE

H βρετανική εταιρία δίνει σταδιακά όλο και περισσότερα στοιχεία για τη νέα XE, μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου που θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση της νέας «Jag».

Η Jaguar παρουσίασε το σασί της ολοκαίνουργιας XE μέσω της οποίας στοχεύει σε ένα πιο ευρύ πεδίο εισβάλλοντας στα χωράφια της BMW 3, Mercedes-Benz C-Class και Audi A4. Όπως φαίνεται στο όμορφο εικονογράφημα, η εμπρός ανάρτηση έχει τα αλουμινένια διπλά ψαλίδια από την F-Type, μία διάταξη που σπάνια συναντάς στην εν λόγω κατηγορία.

Οι ειδικοί της Jaguar αναφέρουν ένα σοφιστικέ σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση και απόσβεση των κραδασμών, καθώς και ένα προηγμένο ηλεκτρονικό έλεγχο της πρόσφυσης (παραμετροποιημένο ESP). Η πλατφόρμα θα είναι μία αναβαθμισμένη εκδοχή των XF και XJ, με τις ισχυρότερες εκδόσεις να εξοπλίζονται με 3λίτρο V6 με αποκορύφωμα τον V8 5λιτρο με περίπου 540 άλογα.

Εδώ να πούμε πως η νέα σειρά κινητήρων βενζίνης και ντίζελ θα ξεκινήσει να παράγεται αρχές 2015. Οι νέοι κινητήρες ζυγίζουν έως 80 kg λιγότερο από τους απερχόμενος και έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες πλατφόρμες, με μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, καθώς και με υβριδικές πλατφόρμες.  Oι κινητήρες Ingenium αποτελούν προϊόν 8χρονης εξέλιξης με δοκιμές που ξεπερνούν τις 72.000 ώρες στο δυναμόμετρο και περίπου 3,2 εκ. χιλιόμετρα δοκιμών στον δρόμο.

Το αλουμινένιο μπλοκ είναι κοινό με ίδια διαδρομή και διάμετρο κυλίνδρων και χωρητικότητα 500 cc έκαστος. Όλοι οι κινητήρες Ingenium θα συνδυάζονται με τελευταίας γενιάς συστήματα υπερτροφοδότησης με στόχο την βέλτιστη απόδοση ισχύος, κατανάλωση και εκπομπή ρύπων. Ο πρώτος Ingenium που θα μπει στην παραγωγή είναι ο 2λιτρος με την ονομασία AJ200D με την JLR να κάνει λόγο για έναν από τους αποδοτικότερους ντίζελ της αγοράς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!