NEA

Το πρώτο σκίτσο του νέου Skoda Fabia.

New_SKODA_Fabia_sketch

Η τσέχικη εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο σκίτσο από το νέο Fabia που θα παρουσιαστεί στο σαλόνι του Παρισιού…

Μαζί με τα αντίπαλα Opel Corsa και Mazda 2, ντεμπούτο στο Παρίσι θα κάνει και το νέο Skoda Fabia αναθερμαίνοντας το κλίμα στην κατηγορία των supermini με πιο πρόσφατη άφιξη αυτή του νέου VW Polo. Για την ώρα η Skoda δεν έχει ανακοινώσει οτιδήποτε άλλο πέρα από κάποιες αναφορές σχετικά με την σχεδίαση που θα είναι εμπνευσμένη από το πρωτότυπο VisionC.

Ωστόσο, υπάρχουν ήδη πληροφορίες πως η βασική έκδοση θα είναι η τρικύλινδρη των 1.000 cc με 60 ή 70 PS (πιθανότατα θα δούμε και τούρμπο εκδοχή με 90 PS), ενώ σίγουρη θεωρείται η έκδοση 1.2 TSI (90 ή 105 PS), καθώς και η νέα 3κύλινδρη ντίζελ στα 1.400 cc με 75, 90 ή 105 PS. Λόγω της μειωμένων πωλήσεων έκδοση RS μάλλον δεν θα υπάρξει, ενώ από πλευράς αμαξωμάτων την κλασική πεντάθυρη θα πλαισιώσει η βάγκον έκδοση ενώ αργότερα θα δούμε και τις περιπετειώδεις Scout.

Tελικά, το νέο Fabia μάλλον θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB (και όχι σε αναβαθμισμένη εκδοχή της προηγούμενης). Επίσης, η Skoda αναφέρει πως «…στο δυναμικό παρουσιαστικό συμβάλλουν τα εννέα εκατοστά που έχουν προστεθεί στο πλάτος, ενώ το αμάξωμα βρίσκεται τρία εκατοστά χαμηλότερα στο έδαφος προσδίδοντας ένα ιδιαίτερα κόμπακτ στιλ. Επιπρόσθετα, η νέα ŠKODA Fabia διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο εσωτερικό που προσφέρει πλήθος εξατομικευμένων λύσεων».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!