NEA

Έφτασε τα 5 εκατομμύρια το Seat Ibiza!

5 million SEAT Ibiza

Το εργοστάσιο της Seat στο Martorell γιορτάζει την παραγωγή πέντε εκατομμυρίων Ibiza, γεγονός ορόσημο για το πιο αντιπροσωπευτικό μοντέλο της ισπανικής μάρκας που συμπίπτει και με τον εορτασμό της 30ης επετείου του.

Οι εργαζόμενοι στην γραμμή παραγωγής του μοντέλου γιόρτασαν αυτό το σημαντικό γεγονός μαζί με τον Πρόεδρο της Seat Jürgen Stackmann, τον Αντιπρόεδρο Παραγωγής Dr. Andreas Tostmann, τον Διευθυντή του Εργοστασίου στο Martorell Stefan Loth, τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Παραγωγής του Ibiza Mercedes Álvarez και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Έργων Matías Carnero.

Αυτή την εβδομάδα η Ισπανική εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι το Leon X-Perience, το νέο estate αυτοκίνητο της μάρκας με μόνιμη τετρακίνηση καθώς και να γιορτάσει την 30η επέτειο του πιο αντιπροσωπευτικού μοντέλου της μάρκας, του Seat Ibiza. Το Παρίσι ήταν η πόλη όπου παρουσιάστηκε το Seat Ibiza για πρώτη φορά πριν από τρεις δεκαετίες, το πρώτο 100% μοντέλο της Seat.

Τώρα, 30 χρόνια μετά, το Seat Ibiza έχει γίνει το καλύτερο σε πωλήσεις και το πιο εξαγώγιμο μοντέλο της μάρκας. Το 70% από τα 5 εκατομμύρια Seat Ibiza (περίπου 3,5 εκατομμύρια) έχουν πουληθεί εκτός Ισπανίας και σε περισσότερες  από 75 χώρες στις οποίες η ισπανική μάρκα έχει παρουσία. Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία και Μεξικό έχουν αναδειχθεί ως τις πιο σημαντικές αγορές για το best-seller μοντέλο στην ιστορία του.

Ο Esther García Castellanos, μέλος της ομάδας παραγωγής του Seat Ibiza για περισσότερο από μία δεκαετία, τονίζει το γεγονός πως «η Seat ήταν πάντα μέρος της ζωής μου. Ο πατέρας μου ήταν εργαζόμενος στο εργοστάσιο της SEAT στη Zona Franca και αυτή είναι η εταιρεία που μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει η καριέρα μου, πάντα στη γραμμή παραγωγής του Ibiza. Για μένα η παραγωγή των 5 εκατομμυρίων Ibiza είναι το αποτέλεσμα του πάθους που βάζουμε κάθε μέρα στη δουλειά, του απώτερου κινήτρου και της απόδειξης πως η δουλειά μας πέτυχε».

Γνωρίζατε ότι….

–       700 Ibiza παράγονται στο εργοστάσιο στο Martorell κάθε μέρα

–       Για την παραγωγή του απασχολούνται γύρω στα 1.600 άτομα

–       Περίπου 700 ρομπότ συμμετέχουν στην επιτυχία του Ibiza

–       Ένα Ibiza διανύει περίπου 12km σε ολόκληρη την διαδικασία παραγωγής του

–       Αν τα 5 εκατομμύρια Ibiza έμπαιναν στην σειρά θα κάλυπταν περίπου 19.300 χλμ ή την απόσταση από το Martοrell στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας  

–       Για τα 5 εκατομμύρια Ibiza έχουν καταναλωθεί συνολικά 70 εκατομμύρια κιλά χρώμα

–       Το γυναικείο φύλο αντιπροσωπεύει το 21% του εργατικού δυναμικού στην γραμμή παραγωγής

–       Δύο διάσημες σταρ της ποπ μουσικής, η Shakira και η Kate Perry, έδωσαν την φωνή τους για την μουσική επένδυση διαφημιστικών σποτ του μοντέλου

–       Η λιανική τιμή ενός Ibiza κατά προσέγγιση το 1984 ήταν 825.000 πεσέτες (4.950€) που ισοδυναμεί με 15.620€ σε σημερινές τιμές

–       Το Ibiza ήταν το επίσημο αυτοκίνητο των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης το 1992

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Η ομάδα του Caroto