ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προς την παραγωγή το Kia Optima T-Hybrid [vid]

Το υβριδικό σύστημα της Kia βρίσκεται σε πρωτότυπο στάδιο εξέλιξης που θα διαφέρει ελάχιστα από το παραγωγής που θα μπορεί να τοποθετείται και σε μεγάλο μοντέλα της εταιρίας, όπως το επόμενο Sportage που θα λανσαριστεί το 2016…

Kia Optima T-Hybrid diesel-electric concept introduced in Paris with electric supercharger (3)Οι Κορεάτες παρουσίασαν στο σαλόνι του Παρισιού τους νέους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες που θα δούμε από το νέο έτος, καθώς και την αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος T-Hybrid Drive που είχαμε δει στη Γενεύη. Εδώ το βλέπουμε στο πρωτότυπο Optima T-Hybrid το οποίο εξοπλίζεται με τον πετρελαιοκινητήρα 1.7 CRDi της συμβατικής έκδοσης με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα. Ο τελευταίος τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από μία μπαταρία μολύβδου-άνθρακα 48V (ο τύπος επιλέχθηκε προφανώς για να συγκρατηθεί το κόστος) που βρίσκεται στο πορτμπαγκάζ.

Kia Optima T-Hybrid diesel-electric concept introduced in Paris with electric supercharger (2)Για λόγους βάρους η συγκεκριμένη συστοιχία είναι μικρή, με αποτέλεσμα να επιτρέπει καθαρά ηλεκτρική κίνηση για μόνο 20 km και με ταχύτητα έως 20 km/h. Με αυτό τον τρόπο η Kia καταφέρνει να μειώσει την κατανάλωση και την εκπομπή CO2 κατά 20%, με αποτέλεσμα το υβριδικό Optima των συνδυαστικών 170 PS να εκπέμπει λιγότερα από 100 g/km. Ταυτόχρονα το Optima T-Hybrid καταφέρνει να είναι 20% ισχυρότερο χάρη στο ηλεκτρικό τούρμπο που βελτιώνει χαμηλά την ροπή του πετρελαιοκινητήρα με τις επιδόσεις να παρουσιάζονται βελτιωμένες με το 0-100 σε 9,0 sec (αντί 10,2) και την τελική στα 220 (αντί 202 της συμβατικής έκδοσης).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!